As we speak ~ 2

Opnieuw een as we speak, want het blijft hier stilletjes. Veel vrije tijd hebben en toch geen tijd hebben om te bloggen. Je moet het maar kunnen, he! Ik ben daar dus een krak in…

School – Nederlands

Op school is het sinds de start van het academiejaar al alle hens aan dek geweest. Door mijn ontslag heb ik redelijk snel beslist om het derde jaar Nederlands ook aan te vangen en dat heb ik geweten. Ik moest plots op twee weken tijd twee boeken lezen van Willem Frederik Hermans, bij elk boek een collage maken en proberen mee nadenken over mijn aandeel in de literaire wandeling.
Ik moet bekennen dat WF Hermans niet mijn eerste keuze zou zijn qua auteur, maar zijn beide boeken die ik gelezen heb, waren wel OK. “Conserve” en “Ik heb altijd gelijk”. Vooral dat eerste boek vond ik steengoed omdat het me niet losliet, ik zag alles voor mijn ogen afgespeeld worden als een film en werd er zelfs bijna onpasselijk van. Een Stephen King kan ermee vergeleken worden (wat dat boek betreft).
Ik heb dus die twee boeken gelezen, ben heel regelmatig (als in 1x in de week) voor deze literaire wandeling naar Sint-Niklaas gegaan. (Dan heb ik het nog niet over de monitoraten voor mijn onderwijsvakken.) Mijn auto heeft dus de laatste tijd veel kilometertjes afgelegd.

School – stage

Na de herfstvakantie ga ik observeren in het vierde middelbaar Retail (verkoop) voor het vak PAV. De week daarna ga ik daar zes uur lesgeven. Ik heb er nu al zin in! Want lesgeven in een beroepsklas is wel iets voor mij, hoewel ik altijd dacht dat Nederlands mijn grootste liefde was. Dat is het ook wel, maar PAV doe ik net iets liever omdat je daar meer ‘vrijheid’ hebt. En uiteindelijk draait lesgeven toch om de passie die je voor het vak kan tonen? Ik denk wel dat ik daar als leerkracht PAV in slaag.

School – zorg in het onderwijs

Voor dit opleidingsonderdeel moet ik een onderzoek voeren naar het zorgbeleid in mijn stageschool. Ik heb geprobeerd om aan informatie te geraken, maar er is een nieuwe adjunct-directeur waardoor alles vernieuwd zal worden en ik een afspraak moet maken om hier meer zicht op te krijgen. Ik hoop hier ook in de week na de herfstvakantie aan te beginnen. Ik heb al wel enkele reportages hierrond gezien en ik moet zeggen: interessante materie! En een doordenkertje…

Thuis

Thuis gaat alles zijn gangetje. Het huishouden kabbelt voort, de kindjes groeien als kool en zie ik veel (ik sta om 15u20 aan de schoolpoort), het huis blijft voorlopig wel effe rommelig. Maar nu de literaire wandeling voor Nederlands achter de rug is, heb ik weer meer tijd om te ademen en iets te doen in huis wat niet voor school is. Momenteel ben ik bezig met ons huis Halloween-proof te maken. Je bent een deco- en thema-madam of je bent het niet, he.

Trouw

Voor ons trouwfeest volgend jaar blijven we zo’n beetje hangen… Trouwjurk is gekozen, DJ ligt vast, fotograaf ligt vast, vervoer is gereserveerd, feestzaal ligt vast… Wat moeten we zo snel mogelijk in orde brengen? Nadenken over de ceremonie: rent-a-priest of toch een vrijzinnige beweging? De getuigen moeten ook nog gevraagd worden. Voor de rest hebben we nog heel veel werk, maar ik heb er ook het volste vertrouwen in dat dat gaat goed komen.

Sporten

Op maandag probeer ik om 20u30 naar de BBB te gaan. Lukt dat niet, dan ga ik overdag naar de fitness.
Op dinsdag ga ik naar de fitness.
Op woensdag volg ik om 20u30 Body Pump.
Op donderdag en vrijdag ga ik ook naar de fitness, net zoals op zondag.
Nu nog een degelijk voedingsschema en dat komt helemaal in orde, denk ik.

Je bent weer een beetje meer op de hoogte. Ik zou je kunnen vervelen met al dat schoolwerk, maar ga dat niet doen. Het is zo al erg genoeg.

Liefs,
Me, Myself and We.

2 gedachtes over “As we speak ~ 2

  1. A_nnick. zegt:

    Ojooo, azo veel fitnessen. Ik ben al blij als ik drie keer in de week kan gaan… 🙂 Al resultaten geboekt?
    En ivm “tijd hebben en toch niet kunnen bloggen”: ik had het vorig jaar ook. Ik blog gigagraag, maar er komt vaak wel iets anders tussen waardoor het bloggen (teveel) naar de achtergrond verschuift. Planning eh, planning… 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s