Ik ben boos!

Sinds een tijdje werk ik binnen onze firma op de dienst marketing en bestaan mijn taken uit het databasebeheer en data-input. Ik moet met andere woorden productinformatie opzoeken op het wereldwijde web en opslaan. Nadien is het de bedoeling dat ik bepaalde technische gegevens invul in een softwareprogramma voor onze vernieuwde website die binnenkort live gaat.

Gisteren had ik mijn evaluatiegesprek en kwam er naar boven dat mijn productkennis niet echt ideaal is waardoor mijn werkritme laag ligt.

Nu moet je weten dat ik voor 1 leverancier een 400tal producten heb ingevuld. Als ik aan mijn rechtstreeks leidinggevende vraag of ik met de volgende leverancier moet beginnen, dan is dit geen goed idee want er moet nog veel afgewerkt worden. Met andere woorden: mijn initiatief wordt afgestompt (maar ik krijg dan wel tijdens mijn evaluatie te horen dat ik weinig initiatief neem).

Nu heb ik dat proberen doen en die 400 producten heb ik op eigen houtje nog eens gecontroleerd en feedback gevraagd aan mijn rechtstreeks leidinggevende zodat ik nog de laatste details kon aanvullen.

Zo gezegd zo gedaan: ik doe mijn best en stuur hem alles heel gedetailleerd op. Maar wat krijg ik terug? Een boze mail met de melding dat ik geen eenheden mocht aanpassen (als in de brochure staat dat een steel 120cm lang is, moet ik dat in mm invullen. Waar is de logica?) wat ik alleen maar gedaan heb om goed te doen.

Ook is het zo dat mijn “opleiding” voor dat softwareprogramma eerst op een maandag ging doorgaan. Ik keek ernaar uit en had echt zin om aan te beginnen. Wat zie ik maandagochtend? Een mail van mijn rechtstreeks leidinggevende dat de opleiding niet doorgaat (verzonden de vrijdagavond ervoor, om tien voor vier, toen ik ziek thuis was). Ik kreeg het al op mijn heupen! Ook en vooral omdat er geen nieuwe datum werd voorgesteld.

Plots staat die voor mijn neus de donderdag na de voorziene datum en werd er verwacht dat ik direct meeging voor de “opleiding”. Ik zei hem eerlijk dat ik van niks wist en hij gaf uiteindelijk toe dat hij mij vergeten uitnodigen was. Jaaahaa! Soit, de grote baas van onze dienst gaf me gelijk dat ik zo niet behandeld mocht worden.

Dus, die “opleiding” duurde twee uur en dan was hij weg. Dus vragen stellen was uit den boze. Hij was niet beschikbaar. Hoe wil je dan vermijden dat er fouten gemaakt worden als je niet ondersteund wordt!?

Soit, mijn rechtstreeks leidinggevende heeft me de gevraagde gegevens voor de producten bezorgd waar ik blij mee was, want dan kon ik dat gaan aanvullen in het softwareprogramma.

Wat ziet mijn oog na vijf producten opnieuw open gedaan te hebben? Dat hij dat zelf heeft ingevuld! Hoe kan ik nu iets leren als ik geen kansen krijg? Hoe kan ik mijn productkennis opvijzelen als ik er de mogelijkheid niet toe krijg!?

Ik heb die mail doorgestuurd naar de grote baas van onze dienst en hem verwezen naar mijn evaluatiegesprek van gisteren. Ik ben eens benieuwd wat hij daaraan gaat doen, want eerlijk? De motivatie zakt op die manier pijlsnel naar beneden!

Wat zou jij doen in mijn plaats? Ik vind het niet netjes zoals ze me hier behandelen.

Liefs,
Me, Myself and We.

9 gedachtes over “Ik ben boos!

  1. Samaja zegt:

    Ik vind ook dat je dit mag aankaarten. Als ze je niet deftig opleiden en je gemengde signalen krijgt, kunnen ze niet verwachten dat het uit de lucht komt gevallen hé. Hopelijk krijg je snel wat meer duidelijkheid en een kans om vragen te stellen.

    Geliked door 1 persoon

  2. lifeisagardenofquotes zegt:

    doet me denken aan mijn vorige werkgever. Ik had wel niet een soortgelijke job, maar er werkten mensen die jou job doen. Ze kregen vele te weinig tools aangereikt en veel te veel schuld. en het gaat volgens mij zelfs over dezelfde producten. Dus als je werkt waar ik ooit ben gaan lopen, dan raad ik je aan om hetzelfde te doen. 🙂

    Geliked door 2 people

  3. misssexandthecity zegt:

    Het is precies overal dezelfde zever,…een toffe type uw rechtstreekse leidinggevende,……ik zou die toch eens deftig mijn mening zeggen,…dit werkt zo frustrerend en demotiverend!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie