Halloween

Het is toch komiek hoe zo’n Amerikaanse rage tot hier geraakt, en elk jaar meer en meer! Vorig jaar heb ik er ook al iets rond gedaan en geschreven. Dit jaar heb ik me ook een beetje laten meeslepen…

Dit jaar had ik ons keukenraam meer ‘langs de binnenkant’ versierd zodat wij er ook geniet van hadden. Vlaggetjes, lampjes, theelichthouders… Als je de orchidee weg denkt, kan je je wel inbeelden hoe het eruit zag.

halloween

Vrijdagavond (op de verjaardag van Het Ventje) was er een Halloween wandeltocht in de school van Mauro. We zijn op valavond geweest, wat voor Mauro al ‘bangelijk genoeg’ was. Niet dat hij geschreeuwd heeft ofzo, maar hij was toch niet helemaal op zijn gemak.

Uiteraard waren onze kinderen ook verkleed en geschminkt. Dat hoort zo in dé carnavalsstad bij uitstek.

img_1755

Een echt skelet!

img_1760

En een schattig bijtje…

Het was een leuke wandeling en rond 20uur waren we terug thuis. Op tijd om de kindjes in hun bed te leggen nadat alle schmink was weggeveegd.

Ik had ook nog twee zakken Halloween-snoepjes gekocht voor als er kinderen kwamen Trick or Treaten. Allemaal leuk en wel en ik geef graag mee, maar zouden die kinderen dan in het vervolg het respect willen hebben om hun papiertjes van hun snoepjes op te rapen en die niet voor onze deur op de grond te laten vallen? Onbeschoft is dat! Sorry dat ik het zeg, maar mijn kinderen zouden het niet moeten proberen!

Ik heb nog een heleboel Halloween snoepjes over. Maar aangezien ik volgende week les ga geven over ‘de smaak’ en ik dit omgetoverd heb in ‘je bent wat je eet’, ga ik een paar snoepjes meenemen om de lesovergangen te versoepelen en om van die snoepjes vanaf te geraken.

Doe jij mee met de Halloween-hype? Of laat je dat aan je voorbij gaan?

Liefs,
Me, Myself and We.

 

10 gedachtes over “Halloween

 1. Mrs. Brubeck zegt:

  Ik vind je kinderen er supermooi en schattig uitzien!
  Maar Halloween is toch een hype teveel die van de VS is overgewaaid. Ieder zijn ding dus…wij laten het passeren!
  Bovendien heb ik er moeite mee dat mensen hun kinderen wel laten willen laten schrikken door monsters enz…en daar geen graten inzien, maar er wel een probleem van maken dat Zwarte Piet zwart is.
  Vergeef me mijn cynisme! 😀

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja zegt:

  Wij kregen trick or treaters aan de deur en hadden dat helemaal niet verwacht. We zaten al in onze pyjama! Gelukkig konden we nog wat cakejes vinden in de kast en de echtgenoot heeft de deur dan maar in zijn pyjama open gedaan ;-).

  Geliked door 1 persoon

 3. Zij zegt:

  Je kindjes zien er superleuk uit in hun kostuumpje!
  Vroeger deed ik wel mee aan zulke dingen. Voor de kinderen, maar ook een beetje voor mezelf, want ik hou wel van die speciale momentjes.
  Dit jaar heb ik niets gedaan rond Halloween. Ik nam gewoon de moeite niet om dit te doen alleen voor mezelf. Zonde eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s