As we speak

Waarom zou ik dan ook geen #aswespeak invoeren? Het idee breng ik nu pas ten uitvoer na het lezen van dit postje van Lilith. Ik had deze categorie al wel een paar keer zien passeren, maar ik zag er nooit de meerwaarde van in. Tot nu.

Ik heb zoveel kleine dingen te vertellen die geen aparte blog ‘verdienen’ maar die ook niet in de vergetelheid mogen geraken. Een herinneringetje voor mijzelf, als het ware.

School – stage

Mijn stage zit er al even op. Ik heb lesgegeven over het onderwerp ‘aids’. Ik zag het eerst niet zo goed zitten, maar nadien ben ik zeer blij dat ik het gedaan heb! (Ik had ook geen andere keuze.) De commentaren op mijn stage waren goed. Nu is het zaak om alles nog in deftige ‘reflectieverslagen’ te schrijven.
Deadline: 20 mei 2016

School – taken

Ik heb voor ‘aardrijkskunde’ (een onderdeel van PAV) nog twee taken te maken. Aan één ben ik al bezig: een virtuele stadswandeling die ze via Google Earth moeten doen en ondertussen de verkeersborden ontdekken, herkennen en de betekenis ervan opzoeken. Nadien is het de bedoeling dat we die wandeling in het echt gaan maken en de verschillen tussen Google Earth en de realiteit eens naast elkaar gaan leggen.
De tweede taak is een actualiteitenmap. Ik moet nog eens goed lezen wat er juist van me verwacht wordt en dan is dat ook rap gemaakt, want krantenartikels hou ik al van het begin van het schooljaar bij.
Deadline: 1 mei 2016

Voor ‘geschiedenis’ heb ik vandaag een taak afgewerkt en ingediend. Een webquest rond De Zonnekoning. Geïnteresseerden mogen altijd de link komen vragen. Ik ben zeer benieuwd naar de reacties van de mensen in het werkveld. 🙂
Dan heb ik nog een digitale tijdsband te maken. Hiervoor ga ik nog eens beroep moeten doen op Prezi. Ik heb al een flitsend en cool idee in mijn hoofd, maar de uitwerking laat nog even op zich wachten. 🙂
Deadline: 1 mei 2016

School – examens

Tegen de examens moet ik nog een boek ‘Een geschiedenis van België’ (op kinderniveau) uitlezen. Hier ben ik al mee bezig. Ook mijn werkboeken van aardrijkskunde moeten ingevuld geraken wat nog veel werk is. Nochtans liggen mijn nieuwe kleurpotloden al te wachten, maar het is er nog niet van gekomen.

Mijn gemaakte taken moet ik nog in een mooi portfolio gieten die dan voorgesteld wordt aan de medestudenten. Ik heb nog tal van ander didactisch materiaal en spelletjes die aardrijkskunde- en geschiedenisgerelateerd zijn. Uiteraard moet dat ook meegenomen worden om te tonen dat ik met mijn vak bezig ben.

Thuis

Thuis gaat alles zijn gangetje. Vanavond nog eens naar Kind&Gezin met Ilian. Ik ben al begonnen aan het knutselen van de verjaardagsversiering voor Mauro zijn feestje. Aanstaande zaterdag ga ik meedoen met een superleuke vrijgezelle (neen, niet de mijne). Mijn was en strijk was volledig bijgewerkt vorige week. Ondertussen sta ik weer achter met de strijk en vlieg ik er morgen in. De kinderen hebben met pasen een trampoline gekregen. Ze hebben daar al veel op kunnen springen (NOT). Ofwel was het slecht weer, ofwel waren we niet thuis bij goed weer…

Dieet

Dat loopt de laatste weer minder goed. Pfff. Ik moet me dringend herpakken, maar om één of andere reden lukt het me niet zo goed, ondanks alle hulp van alle kanten. Ik denk dat dat aan mijn karakter ligt… (Als in: géén karakter.)

De tijd staat niet stil. Als ontstoken sinussen geen roet in het eten gooien, dan kan ik alles aan. Maar om één of andere reden geraakte ik niet verlost van een stommeverkoudheid en is die tot op heden nog altijd niet helemaal opgelost, maar al wel beter dan een tweetal weken geleden.

Hoe gaat het met jou? Ben je weer helemaal mee met hoe het er bij Me, Myself and We aan toe gaat? 🙂

Liefs,
Me, Myself and We.

8 gedachtes over “As we speak

 1. Zij zegt:

  Goh! Wat heb ik de grootste bewondering voor jou!
  Al die taken! Da’s niet niks!
  Blij, dat je stage zo goed verlopen is 🙂 Geen makkelijk onderwerp veronderstel ik.. maar je deed het toch maar! Super!
  En je dieet.. ach.. dat komt wel in orde (zeg ik om mezelf te stimuleren 😉 )

  Liked by 1 persoon

  • memyselfandwe zegt:

   Die bewondering is voor niks nodig, hoor. Hoewel het fijn is. Maar ik ben heus geen alleenstaand geval. 😉 🙂
   Neen, aids is geen gemakkelijk onderwerp, maar ik heb er een leuke twist aan kunnen geven en dat werd door de leerlingen én de leerkracht wel geapprecieerd.
   Dat dieet… ik ben terug gestart met weightwatcherskoken. Nu nog van het snoepen af blijven (wat de ene dag al beter lukt dan de andere) en het komt helemaal goed.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s