Ons weekend

Het weekend dat voor de deur staat is ineens ook het Paasweekend van dit jaar. Wat valt het toch weer vroeg… Niet vergeten om het zomeruur in te stellen trouwens! Twee uur wordt drie uur. Mogen we dan een uur meer of minder slapen? Ik kan elke minuut slaap wel gebruiken, hoor!

Wat staat er allemaal op het programma dit weekend? Dit weekend gaat voor ons trouwens naadloos over in een weekje vakantie. Wat kijk ik ernaar uit!

Bij het thuiskomen vanavond ga ik pastinaakpuree met vleesbrood klaarmaken. Dan kindjes in bad en in bed. Daarna ga ik met twee buurvrouwen weer de stad in. We hebben een superfijne wijnbar ontdekt tijdens onze cultuuruitjes, maar omdat onze volgende uitstap pas in mei is, wilden we tussendoor ook nog eens afspreken. Met de fiest en al! En mijn conditie is al zo goed… NOT.

Morgen zou ik een beetje willen strijken en de trampoline in elkaar steken. Om vier uur komen onze beste vrienden met hun kindjes. De kindjes gaan paaseitjes rapen. Dan krijgen ze balletjes in tomatensaus met frietjes. Voor ons – de volwassenen dan – ga ik stoofvlees maken. Meer werk ga ik daar niet in steken. Beetje aperitieven, lekker eten, petit fourkes als dessert. En dat is het. Dan weer alles opruimen eens ze weg zijn en rap een dweilke slaan.

Zondagochtend worden we dan bij mijn schoonzus en – broer verwacht voor een Paasbrunch. Geen idee om hoe laat we terug thuis zouden zijn, maar ik reken erop om niet meer te doen dan dat.

Maandag gaan we dan naar mijn ouders om eitjes te rapen. Om vijf uur in de namiddag gaan we mijn metekindje halen die bij ons komt logeren tot dinsdag.

Dinsdag ga ik me dan amuseren met onze eigen kindjes en mijn metekindje. Ze wordt dan opgehaald of naar huis gebracht, dat moet nog afgesproken worden.

Woensdag ga ik dan naar de kapper, maar Mauro gaat mee. En dan hebben we voor de rest nog niks gepland.

Een heerlijk weekje vakantie waarin ik hoop het één en ander in huis ook gedaan te krijgen. We zullen daar wel voor zorgen!

En jij? Wat ga jij doen dit Paasweekend? En heb jij er dan ook nog een paar dagen verlof aan vastgeknoopt?

Alleszins: ik wens je een fijn paasfeest toe.

Liefs,
Me, Myself and We.

18 gedachtes over “Ons weekend

 1. Falderie zegt:

  Morgen is nog een vraagteken. Mogelijk naar mijn oma die net verhuisd is.

  Zondag is weeral werkdag voor mij. Maar maandag vertrekken we enkele dagen naar de Elzas. Iets waar ik écht naar uitkijk!

  Veel plezier dit weekend!

  Geliked door 1 persoon

 2. Zij zegt:

  Al goed gevuld je paasvakantieweek 😉

  Hier is de echtgenoot ook een week thuis. De zoon heeft enkel dinsdag vrij als vervanging van zijn wekelijkse vrije maandag.

  Maandag komen de kleinkindjes paaseitjes zoeken 😀 Daar kijk ik zo naar uit !

  Geniet van je paasvakantie en alvast vrolijk Pasen!

  Geliked door 1 persoon

 3. annaberg zegt:

  Grote kinderen trakteren op eitjes. Wandelen met zoon vier in de rolstoel. Op Bongo-weekend naar de Condroz, alleen met de echtgenoot. Strijken,poetsen, wassen en de rest. Naar het ziekenhuis voor slaapapneu van de echtgenoot. Wat lezen en bloggen , filmpje kijken op tv, en veel lekkere koffietje drinken. Zalig Pasen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s