Mijn pop-up restaurant 2016 – de jury

Elk jaar opnieuw is er iets te doen rond Mijn Restaurant. Eerst was dat in gewone, vaste gebouwen. Plots zijn ze overgeschakeld naar een pop-up gebeuren waardoor het tijdelijk was. Ik moet bekennen: ik denk dat ik elk seizoen gezien heb! Mijn guilty pleasure als het ware. Ik vind het leuke televisie. Voor de rest heb ik daar niets aan toe te voegen.

Ik ga je nu even meenemen naar mijn gedachtegoed rond de juryleden van dit seizoen. Een volgend blogje over de kandidaten komt er nog aan.

Wie zit er nu dit jaar in de jury van Mijn Pop-Up Restaurant?

Eerst en vooral Sergio Herman. Hij is geboren op 5 mei 1970 in Oostburg. Tot eind 2013 had hij een eigen restaurant Oud Sluis in het Zeeuws-Vlaamse Sluis. Dit restaurant werd in 1995 door Michelin gewaardeerd met 1 ster. In 1999 kreeg hij een tweede ster en in 2005 had hij de hoogste waardering: drie Michelin-sterren. Ook in de Gault Millau haalde hij jaar na jaar een monsterscore van 19,5/20 (dat is ook maar om geen 20 te moeten geven, denk ik dan). Hij is recht voor de raap en zegt waar het op staat. Ik moet bekennen dat ik hem heel grappig vind en ik vind dat hij goed jureert. OK. Hij is soms kortaf, maar dat is in de Horeca nu eenmaal. Hij is een chef en dat merk je aan alles. Ik ben wel blj dat hij niet alleen jureert, maar ook coacht. Gelukkig hebben de kandidaten (tot nu toe) alleen nog maar naar hem opgekeken en geluisterd en dingen bijgeleerd. Ik hoop dat de kanidaten van dit seizoen dat ook zullen doen.

Dan hebben we een lieve vrouw die we best van al niet zonder handschoenen aanpakken. Sepideh Sedaghatnia. Zoveel is er over haar niet gekend, behalve dat ze uit Iran komt, naar België verhuist is op haar 17de, in de Horeca verzeild geraakt is. en nu in het twee-sterren-restaurant van Viki Geunes werkt. Correctie aangebracht door de reactie van Falderie: Sepideh heeft nu een eigen zaak in Antwerpen-Zuid, genaamd Divin. Ze is trouwens ook sommelier van het jaar geworden, uitgekozen door Gault Millau. Ze kent dus wel het één en ander van dranken. Ik zou haar zelfs nog geen glas water durven presenteren! Ik vind het een knappe vrouw en ze werkt ook hard. Ze is grappig in haar commentaar en zegt ook waar het op staat. gelukkig voelt ze zich ook niet te mooi om de handen uit de mouwen te steken. Ze zal helpen waar ze kan en zal de kandidaten ook coachen. Vorige seizoenen werd er van haar toch ook veel opgestoken. Laat ons hopen dat dat dit seizoen ook het geval zal zijn!

Als laatste is er wéér een nieuw jurylid. Ik heb zo het gevoel dat deze elk jaar wisselt… Dit jaar valt de eer te beurt aan Gert Verhulst. Geboren op 24 januari 1968 in Berchem. Hij is begonnen als presentator op de toenmalige BRT in 1987. In 1989 kreeg hij het gezelschap van Samson en zo is het aloude sprookje ontstaan. Ondertussen is Gert uitgegroeid tot een ware ondernemer die aan het roer staat van Studio 100. Als er dus iemand kaas, keis of koas gegeten heeft van zaken doen en ondernemen, dan is hij de geknipte man! Ik denk trouwens dat Gert iemand is die in één oogopslag ziet en weet of iets commercieel interessant is. Gert zegt op zijn eigen sappige manier wat hij ervan denkt, hoewel ik me afvraag of er niet veel in scène is gezet… Ik denk nu niet echt dat Gert zich n dit format zal laten ‘leiden’. Hij is hier tenslotte geen acteur, maar een jurylid die ook moet coachen en moet leren leiding geven.

Ik ben alvast fan van de jury en kijk elke keer weer uit naar de quotes die ze uit hun mouw schudden. Ik vind die soms zo sappig en grappig. Ook de interactie tussen deze drie mensen vind ik super.

Kijk jij naar dit programma? Wat vind je van het format? En van de jury? Of ben je van mening dat dit programma stilaan afgevoerd mag worden?

Liefs,
Me, Myself and We.

11 gedachtes over “Mijn pop-up restaurant 2016 – de jury

 1. Samaja zegt:

  Ik kijk nog steeds met plezier, al merk ik dat het natuurlijk altijd weer meer van hetzelfde is. Gert Verhulst vind ik een goede aanwinst als jurylid. Hij is tenslotte toch een succesvol ondernemer en heeft dus wel recht van spreken als het over het opstarten van een zaak gaat. Sergio vind ik bij momenten geweldig, maar soms ook heel cru. Al denk ik ook wel dat dit erbij hoort in de horeca. Ik ben benieuwd waar dit seizoen toe zal leiden, met die twee pop ups op hetzelfde plein.

  Liked by 1 persoon

 2. Tita zegt:

  Ik kan er niets aan doen, maar zo’n programma’s liggen mij niet. Misschien ook omdat ik minder geïnteresseerd ben in koken. En het feit dat Sergio Herman en Gert Verhulst meedoen is voor mij een extra reden om niet te kijken, eerlijk gezegd. Ik vind die 2 zo arrogant overkomen. Maar als jij er van geniet, vooral doen! 😉

  Liked by 1 persoon

  • memyselfandwe zegt:

   Ja, ze kunnen misschien arrogant overkomen, maar ik vind dat ze dat mogen. Ze hebben er ook hard genoeg voor gewerkt, mijns inziens. Maar ieder zijne meug, he. 🙂 Als we allemaal naar hetzelfde zouden zien is er ook niks meer aan al die andere televisie programma’s he. 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s