Mijn vrije woensdag

Op woensdag ben ik altijd thuis. Zalig is dat! De opvang in de school van Mauro is elke dag tot 18uur, behalve op woensdag. Dan is die maar tot 16uur. Ik vind het al zo erg dat hij vier dagen in de week naar de opvang moet, dat ik hem dat op woensdag niet wil aandoen.

Gisteren waande ik me echter Superwoman! Ik heb altijd zoveel plannen voor op mijn vrije dag, maar ik slaag er nooit in ze te verwezenlijken. Maar gisteren heb ik meer gedaan dan ik dacht!

Eerst en vooral ben ik – uiteraard – opgestaan, heb de kinderen aangekleed. Ilian zijn flesje gegeven. Samen met Mauro ontbeten. Om 8uur stuur ik Mauro naar het toilet en maak ik Ilian klaar. Na het toiletbezoekje maak ik Mauro verder klaar. Hop. Alles in de auto en weg zijn wij.

8u25 ben ik terug thuis. Er werd een extra tasje koffie gedronken, mijn weekmenu en boodschappenlijstje werden opgemaakt. Ik ben ineens ook beginnen werken in een werkbundel voor aardrijkskunde.

9u ben ik naar boven gegaan om te douchen, maar ons dekbedovertrek moest ook eens dringend ververst worden. Zodoende was ik pas om 9u45 gewassen en aangekleed terug beneden. Om 9u55 ben ik  in de auto gestapt om boodschappen te gaan doen.

10u45 was ik terug thuis met vier volle zakken. Alles mooi, netjes uitgepakt en op zijn plaats gelegd. Een beetje treuzelen tussendoor, een wasmachine insteken en opzetten, het afwasmachine opzetten en om 11u40 ben ik te voet naar school/crèche getrokken.

Onderweg naar school ben ik gestopt in de krantenwinkel om mijn wekelijkse Humo en roddelboekje te kopen, en ineens ook vuilniszakken. Dan stond ik daar aan de schoolpoort te wachten tot Mauro eraan kwam.

12u10 waren we in de crèche om Ilian op te halen. We stappen binnen “Oh? Waar is Ilian?” vroeg ik. “In zijn bedje.” was het antwoord. “Hij heeft toch al gegeten?” vroeg ik. “Neen.” kreeg ik te horen. Ik heb dan maar gewacht tot de stagiaire Ilian gaan halen was, aangekleed had én patatjes gegeven had! Het is niet de eerste keer dat ik om 12u10 in de crèche sta. Integendeel. Ze weten dat dat zo is op woensdag. Ik was dus niet echt gelukkig en heb nog eens geen excuses gekregen.

Om 12u50 waren we thuis. Snel een sandwichke gegeten met Mauro. Om 13u30 heb ik de tafel afgeruimd en de wasmachine leeggemaakt. Ondertussen stond Mauro aan de trap te wachten omdat hij wou slapen en Ilian te veel lawaai maakte naar zijn mening. Ik ben dan – met Mauro – naar boven gegaan. Ik heb hem in zijn bed gelegd en ben dan nog een verdieping hoger getrokken om de was op te hangen.

Om 14uur was ik op de terugweg naar beneden. Ik ben even gaan piepen bij Mauro en die lag vredig te slapen. Goed voor hem!
Ilian was heel de tijd aan het huilen, maar slapen wou hij niet. Ik heb hem proberen sussen met knuffels, maar dat hielp niet. Zelfs televisie vond hij niet tof!

Na anderhalf uur gezeur en geween van zijn kant en frustraties van mijn kant, omdat mijn strijk maar niet vooruit ging, heb ik hem om halfvier toch nog in zijn bed gelegd. Daar heeft hij heel even geweend en is dan ook nog in slaap gevallen.

Terug beneden heb ik met mijn mama gefacetimed. Ondertussen heb ik gestreken en zo en goed uur aan een stuk. Er werd wel wat strijk verzet en dat zonder dat ik me eenzaam voelde. Ik had precies gezelschap. 🙂

Om halfvijf was Mauro wakker. “Mama, ik heb lekker geslapen.” zei hij. Ik ben hem dan gaan halen en een klein halfuurtje later werd Ilian ook wakker. Om 5 uur hebben die kinderen van mij dan hun ‘vieruurtje’ gekregen.

Ik was echt oprecht van plan om om halfzes mijn patatjes te schillen, maar tegelijk wou ik die ene mand strijk ook leeg hebben zodat ik die terug kon vullen met gestreken gerief. Om 18uur ben ik pas aan het eten begonnen. Zo hadden we gedaan met eten om 18u50 en heb ik de kinderen in bad gestoken.

Terwijl de kindjes in bad zaten, heeft Het Ventje de gestreken was op zijn plaats gelegd. Toen iedereen gewassen en gestreken terug beneden was, heb ik de keuken opgeruimd als in: afwasmachine leegmaken, flesjes steriliseren, kleine afwas wegwerken.

Om 20uur lag alles aan de kant en konden de kindjes hun bed in. Mauro zijn verhaaltje werd voorgelezen. Het Ventje heeft verder opgeruimd (qua speelgoed dan. Want vandaag komt onze kuisvrouw en dan hebben we het liefst dat er niks in haar weg ligt). Ik ben ondertussen eventjes naar de zonnebank geweest.

21u30 zaten we in de zetel en hebben we nog een beetje televisie gekeken. Om 22u ben ik naar boven gegaan om te gaan slapen. Maar eerst wou ik nog mijn nagels doen (kortknippen, bijvijlen en een nieuw kleurtje geven). Om 22u30 kon ik het licht uitdoen en ben ik in slaap gevallen.

Zo zie je maar: een vrije dag is fijn, maar die is zo voorbij en veel tijd om te ‘rusten’ heb ik niet. Maar ik doe het mezelf aan en langs de andere kant: dan zijn we in het weekend meer op ons gemak…

Hoe zou jij een vrije dag in de week spenderen?

Liefs,
Me, Myself and We.

11 gedachtes over “Mijn vrije woensdag

 1. Zij zegt:

  Het leek wel of ik terug in de tijd werd gekatapulteerd 🙂
  Ik heb altijd de indruk gehad, dat ik op een extra vrije dag altijd veel meer werk verzette, dan op een gewone doordeweekse dag

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja zegt:

  Ik heb momenteel verlof en ondervind ook aan den lijve dat we weer meer dan genoeg te doen hebben! Als ik een vrije dag zou hebben in de week, zou ik die net als jij gebruiken om al zoveel mogelijk zaken gedaan te krijgen, zodat er meer tijd vrij is in het weekend.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s