Eigen briefroman – deel 9

Het vervolg op onze eigen briefroman.

Wordt nog verder vervolgd.

Liefs,
Me, Myself and We.

Zeventiende brief

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Van: Patricia Willems Verzonden: wo   15/05/2013 23:17
Aan: Leen Smit
CC:
Onderwerp: Rechtzetting

Liefste Leen

Hoe blij ik ook ben met onze “herwonnen vriendschap”… er moet me toch iets van het hart. De dokters geven me nu slechts een maand te leven daarom wil ik nog wat dingen rechtzetten!

Je vertelde me in één van je brieven dat je man afstandelijk is en je vanalles vermoedt. Ik denk dat deze problemen nu reeds enkele weken van de baan zijn en de liefde tussen jullie weer is opengebloeid.

Hoe weet ik dit allemaal? Het begon allemaal tijdens een van mijn opvolgbezoeken bij de oncoloog. Ik zag je man toevallig toen hij in het ziekenhuis was voor zijn werk en ik herkende hem onmiddellijk. Bij hem duurde het echter wat langer. Ik wist dat hij een rasechte verleider is en maakte daar misbruik van.

Pas toen hij me een week nadien opbelde en me uitvroeg, gooide ik een eerste visje en vroeg ik naar zijn vrouw. Hij bleef echter ontkennen dat hij nog getrouwd was en dat vond ik zo misselijkmakend dat er iets in me knapte. Ik, die jarenlang werd belogen werd door mijn eerste echte liefde, profiteerde nu van een getrouwde man. Ik wil me oprecht excuseren voor mijn bedrog.

Het is natuurlijk makkelijk van mij om te beweren dat ik jou niet wilde kwetsen maar ik weet dat jij er natuurlijk kapot van zal zijn.

Ik hoop dat je me kan vergeven…

Patricia

Achttiende brief

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Van: Leen Smit Verzonden: wo   22/05/2013 11:30
Aan: Patricia Willems
CC:
Onderwerp: Re: Rechtzetting

Patricia

Dat we elkaar gesproken hebben gisteren, daar ben ik blij om. Hoezeer je me ook gekwetst heb, ik besef dat het niet alleen jouw schuld was.  Het enige dat ik je kwalijk neem is dat je toeliet dat ik mijn hart bij je uitstortte en je er toen niets hebt van gezegd.  Ik kan er alleen maar van uitgaan dat je de waarheid spreekt en dat je zoals je gisteren vertelde, niets hebt gezegd om mijn huwelijk niet nog meer in gevaar te brengen.

Ondertussen heb ik er ook met Ignace over gepraat. Hij beseft dat hij is fout geweest en bevestigt min of meer jouw verhaal.

Mijn geweten zegt dat ik je moet vergeven maar ik zit met een dubbel gevoel, dat begrijp je wel. Ik voel me verraden.  Maar ik zou niet willen dat je dit meeneemt in het …  Ik krijg het niet gezegd noch geschreven.
Ik aanvaard je excuses, maar vergeven kan ik nog niet. Ik wou dat we nog wat meer tijd hadden , zodat we hieruit konden komen.

Leen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s