Smartgarden

Ik heb geen, maar dan ook totaal geen, groene vingers. Ik slaag er zelfs in om potjes verse kruidenplantjes te kopen in de winkel en tegen dat ik thuiskom zijn die al helemaal verlept… Nochtans is de winkel niet zo ver en is mijn auto geen broeikas, maar toch.

Vorig jaar november hoorde ik een oproep op radio2 bij “De Inspecteur” dat ze testers zochten voor een Smartgarden. “Waarom luister jij naar radio2?” hoor ik je al denken. Wel, heel simpel, dat was toen de enige post die ik op bureau kon ‘pakken’ zonder storingen enzo.
Deze oproep sprak me wel aan en ik heb me opgegeven. Tot mijn groete vreugde werd ik uitgekozen om deze Smartgarden te testen.

De bedoeling is dat je dat spel installeert en er voor de rest geen omziens meer naar hebt. Behalve af en toe een tussenstuk toevoegen om de plantjes de ruimte te geven om te groeien.

IMG_5776

Zo zijn we gestart. Precies een kookpot…

 

IMG_6134

Hier waren de eerste kiemen al zichtbaar. Zie je het groen al komen piepen?

 

 

IMG_6383

Hier zie je al een beetje meer groen. Hier was ook het licht uit, want net zoals bij een mens hebben planten ook behoefte aan acht uur rust.

IMG_6384

Dit is een bovenaanzicht van de plantjes. Al goed gegroeid na een tweetal weken!

 

IMG_6421

Het eerste tussenstuk werd toegevoegd zodat de plantjes meer ruimte kregen om te groeien. Behalve dat één plantje hier vooraan… Die had er precies niet veel zin in.

 

IMG_6610

Nog meer gegroeid! Weer tijd om een tussenstuk toe te voegen!

IMG_6619

En voila. Dat is dan ook gebeurd. Met brandend licht om het groeiproces in gang te houden.

IMG_6626

Hier is het licht weer uit: rust voor de plantjes.

IMG_6680

Hoog tijd om te snoeien/oogsten…

IMG_6865

Oei… Veel valt er niet meer te rapen…

 

Hierbij is nog maar eens bewezen dat ik dus absoluut geen groene vingers heb. Ach… Normaal knippert het toestel met blauwe lichten (maar ik weet niet 1x of 10x, en dan nog. Als dat ‘s nachts gebeurt en je slaapt, dan mis je het…) als er water en voeding moet toegevoegd worden, maar ik denk dat ik dat gemist heb.

Ik denk dat het beter zou zijn moest de Smartgarden gekoppeld kunnen worden aan de Smartphone. Zo mis je geen enkele melding van watertekort en ga je wél een geslaagde oogst hebben en geen mislukte zoals ik.

Radio2 is wel zo lief geweest om mij de Smartgarden cadeau te doen. Met andere woorden: ik kan de test nog eens herhalen! Ik ga dat dan ook doen. Maar wanneer? Daar moet ik nog is over nadenken.

En moest je het willen weten: volgende week donderdag kom ik ’s ochtends op de radio bij “De Inspecteur”. Ik ben zeer benieuwd om mezelf te horen…

Zou jij zo’n Smartgarden in huis durven halen? Want uiteindelijk is het wel gemakkelijk in gebruik en ziet het er wel netjes uit.

Liefs,
Me, Myself and We.

10 gedachtes over “Smartgarden

  1. Samaja zegt:

    Ik had hier nog nooit van gehoord, ziet er nogal buitenaards uit :-). Wij hebben ook een tijdje geprobeerd om kruiden te kweken op ons terras. De basilicum deed het goed, maar al de rest was een ramp…

    Geliked door 1 persoon

  2. Hersenspinselkrabbels zegt:

    haha sorry maar ik vond het wel grappig, eerst alle foto’s en dan… oeps! He tis wel een heel gevaarte he! Ik zou het nooit in huis halen.. Ik heb al moeite met mijn kamerplanten in leven te houden..En ik zie dat nochthans zo graag! Heb ik opgelost door het in mijn agenda te zetten. Elk weekend water geven.. En ze leven nog allemaal! Mijn orchidee schiet zelfs terug uit!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s