Onmogelijke droom

Binnen afzienbare tijd begint er weer een nieuw seizoen van Mijn Pop-Up Restaurant. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik dit leuke televisie vind.

Toen ik gisteren in de wagen zat en het nieuwste liedje van Hooverphonic hoorde (Alex Callier die vorig seizoen een jurylid was) dwaalden mijn gedachten af…

Ooit zei een goede vriendin van mij, die trouwens geweldig kan koken, om ons samen in te schrijven voor het programma. Vorig jaar was het bijna zover, maar dan zat ik met een klein baby’tje en dat zag ik niet zitten.

Maar gisteren, in de auto, dwaalden mijn gedachten af… De naam van ons studeerrestaurant zou ik dan KiSa of SaKi geven. Mijn vriendin in de keuken, ik in de zaal. Betaalbare en gezonde gerechten in combinatie met ruimte en gezelligheid om te studeren.

Ach, ik weet niet. Ik zie het wel voor mij, hoor. Ken je die containers van Mijn Pop-Up Restaurant? Ik zou die in het groen met oranje accenten willen aankleden. Lekker contrasterend, maar ik zou wel voor rustieke meubels gaan (tafels dan, ik zou oranje stoelen kiezen) en veel boekenkasten met boeken als scheidingswanden.

Mijn vriendin in de keuken, ik als gastvrouw. Ik heb al een beetje ervaring in de zaal en zou er dan ook op toezien dat iedereen van alles genoeg heeft en nooit droog komt te staan in een rustgevende outfit. (Geen rode bh-bandjes onder een zwart kleedje met crocs.) Maar ik vraag me dan weer puur zakelijk af: zouden zo’n ‘studenten’ wel genoeg kunnen opbrengen? Daar vrees ik dan weer voor…
Ach, een studeerrestaurant. Ik denk dat dat alleen zou draaien ‘in de blok’. En dan nog. Dromen mag toch?

Misschien moeten we het omtoveren tot een bibliotheekrestaurant. Plaats, tijd en ruimte om (kort)verhalen te lezen tijdens het eten. Zo hoef je je niet te schamen als je ergens alleen naartoe gaat. Met comfortabele oranje stoelen, tegen bleekhouten tafels en knalgroene muren. Ook in dit format zou ik boekenkasten als scheidingswanden gebruiken en deze vullen met allerlei (kort)verhalen, geschreven door mensen uit de buurt en gevonden op internet. Tijd voor een heel boek heb je niet, dan maar zo?
Ik zou er zelfs voor durven kiezen om een paar van mijn ‘opstellen’ van in mijn schooltijd van onder het stof te halen. Leuk om te herlezen en ook wel kortverhalen op zich. Of onze eigen geschreven briefroman.

Wie weet kunnen we dan zelfs op regelmatige tijdstippen een schrijver uitnodigen voor een voorleessessie ofzo. Of een student lerarenopleiding die moet oefenen met voorlezen. Of een student logopedie. Of een vrijwilliger die wilt komen voorlezen! Ikzelf ben een boekenwurm en ik denk niet dat dit concept al bestaat.

Ach, dromen mag toch?

Stel nu dat jij zou meedoen aan Mijn pop-Up Restaurant, wat zou jij dan willen doen qua concept? Want om eerlijk te zijn: dat bibliotheekrestaurant spreekt me wel aan. Dus Kimberly, als je dit leest… Misschien toch nog eens over nadenken? πŸ™‚ πŸ˜‰

Liefs,
Me, Myself and We.

16 gedachtes over “Onmogelijke droom

 1. Falderie zegt:

  ik kijk ook al uit naar de start van het programma. Zo’n leuke televisie! πŸ™‚

  Ik droom er stiekem wel van om een cafΓ© te beginnen. (met wat kleine hapjes zoals croques, spaghetti,…) maar ach, het zal wel bij dromen blijven zeker?

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja zegt:

  Ik vind het ook best een leuk programma, maar zelf koester ik die droom niet. Alle respect voor de mensen die het wel aandurven, want het lijkt me ontzettend zwaar om een eigen restaurant draaiende te houden. Dat bibliotheek concept vind ik wel leuk alleszins!

  Geliked door 1 persoon

 3. misssexandthecity zegt:

  Ik kijk er ook altijd naar,…en mijn collega’s die willen altijd dat ik me inschrijf πŸ™‚ maar wie zit er te wachten op een theehuis met zelfgemaakte taarten en pralines,….het concept is ooit al eens voorgesteld en werd toen afgeschoten door Sergio πŸ™‚ en Paleo is vorig jaar al geweest, dus geen optie :-),….en die aankleding die zit ook in mijn hoofd veel wit en design helemaal tegenovergesteld van jou πŸ™‚ πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • memyselfandwe zegt:

   Ja, paleo was vorig jaar en dat was ook de eerste keer dat ik daarvan hoorde. Ik kan wel geloven dat binnen “mijn restuarant” een theehuis met zelfgemaakte taarten en pralines wordt afgeschoten, maar als jij dat nu zou doen in jouw hometown… Ik zou daarvoor zelfs speciaal naar het noorden komen! πŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

 4. Mrs. Brubeck zegt:

  Ik zou er niet aan willen meedoen en had na 2 seizoenen genoeg gehad, ieder zijn ding. Ik vind het altijd jammer dat reeksen veel te lang worden uitgemolken 😦
  Ik vind jou droom wel mooi, maar ben bang dat je in de horeca je kost niet meer kan verdienen.
  Je kleuren zijn fantastisch… er zijn al veel te veel dezelfde inrichtingen, iedereen wil hetzelfde…allemaal “eenheidsworst”! Leuk dat jij wel met kleur zou werken! Enne… ik zou stemmen voor je hoor πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • memyselfandwe zegt:

   Ik vind het prgramma wel leuk omdat er elk jaar toch een paar verrassingen en leuke ideeΓ«n naar boven komen. Maar zoals je zegt: ieder zijn ding.
   Horeca is inderdaad niet iets waar je slapend rijk wordt, denk ik, maar daarvoor ben ik er te weinig mee bezig geweest. Ik zou me daar eens moeten in verdiepen, want langs de andere kant denk ik wel dat je een pot goud in handen kunt hebben als je dat goed beheert.

   Alvast bedankt voor je stem! πŸ™‚ Je zou dan toch ook op zijn minst eens 1x komen eten, mΓ©t Mr. B? πŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

 5. Zij zegt:

  Ik moet tot mijn schaamte toegeven, dat ik nog geen enkel seizoen gekeken heb. Soms eens een piepklein stukje tijdens het zappen.. maar het boeit me niet echt. Ik hou helemaal niet van programma’s waar mensen worden weg gestemd. ‘k Vind dat altijd zo zielig voor die mensen. Ze doen dan zo hard hun best..

  Maar ik vind het super, dat dit je droom is. De inrichting zie ik al zo helemaal zitten πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s