Boost your health Be

Je kent het misschien wel (of misschien niet, dan ben je een lucky bastard), zo’n moment waarop je je even niet goed in je vel voelt. Ik bedoel dan los van een eventuele zwangerschap voor vrouwen (aka walrusstyle) of een gebroken voet/been en daardoor beduidend minder beweging voor mannen (wat zich dan ook weer vertaalt in het uitzetten van bepaalde lichaamsomtrekken). Soit.

Ik zit al een tijdje in zo’n geval. Nochtans had ik niet te klagen bij mijn beide zwangerschappen. Ik ben bij allebei maar tien kilo bijgekomen wat in feite niet veel is. Maar na Ilian ben ik in feite niet meer dan drie kilo daarvan verloren. Veel te weinig. De rest bleef hardnekkig plakken. Ik deed er ook geen moeite voor. Cola drinken, tot anderhalve liter per dag, kilo’s popcorn eten (uit van die zakjes die zich in de microgolf opblazen en dan nog overgoten met suiker). Het ging er los over!

Tijdens onze zomervakantie heb ik de knoop doorgehakt. Ik moest en zou beginnen vermageren, vanaf 1 augustus 2015! Eerst en vooral stoppen met snoepen en cola drinken. Na een paar dagen intense hoofdpijn is het toch gelukt. Ik blijf nog altijd van de cola en het snoepgoed is ook al fel verminderd.

Na vijf kilo verloren te hebben bleef het zo’n beetje hangen. Ik ben dan naar een diëtiste gestapt die me een combinatiedieet “voorschreef”: proteïnedieet in combinatie met gezonde voeding (en vermijden van koolhydraten). Ondertussen ben ik bij haar gestopt en dat komt door een paar ‘lotgenootjes’.

12494741_195944237424735_426231667603999000_n

Annick – een supertoffe madam die ik op de Boost Your Positivity Brunch te kort heb ontmoet en die je hier en hier kan vinden – en Sill – een leuke meid die ik via Instagram heb leren kennen maar jammer genoeg nog niet in real life en die je hier kan vinden – zijn mijn lotgenootjes. Samen zijn wij een clubje gestart. De Boost Your Health Be. Dus als je deze #boostyourhealthbe ergens ziet, dan is dat door ons drie bedacht. Waarom die Be op het einde? Omdat internet al bol staat van de Boost Your Healths! We wilden ons een beetje onderscheiden, vandaar.

Waarvoor staat dit nu? Momenteel zijn wij alledrie vooral bezig met gewicht verliezen (zoals veel vrouwen) en hebben we al versterking gekregen van nog drie andere fijne dames waarbij gewichtsverlies en een gezonde levensstijl belangrijk zijn. We zitten trouwens in een besloten facebookgroepje.

Wat is het doel van ons clubje? Elkaar motiveren in onze strijd tegen de kilo’s, maar ook om elkaar een hart onder de riem te steken als er iets niet zo vlot gaat als we zouden willen. We zijn eerlijk en durven ook een (lichte) gewichtstoename publiceren. We worden daar niet op afgerekend! Integendeel.
We proberen ook elkaar aan te sporen om te bewegen, maar dat is alweer stilgevallen.
Wat zou ik nog graag zien gebeuren? Dat we lekkere en gezonde recepten met elkaar gaan delen. Dit gebeurt op dit ogenblik nog niet.

Heb je interesse in ons clubje en vind je een gezonde levensstijl belangrijk, zowel lichamelijk als mentaal? Aarzel niet één van de oprichters (Annick, Sill of mij) te contacteren. Er is wel één voorwaarde: we verwachten een inbreng van jou! Het is niet de bedoeling dat je alleen maar komt kijken.
Uiteraard overleggen we eerst binnen onze huidige groep of je al dan niet toegelaten wordt, want er wordt daar niets verzwegen. We moeten toch enige vorm van vertrouwen hebben.

Heb ik ondertussen al meer bereikt? Zelfs na het stoppen bij de diëtiste? Ik denk van wel. Toen ik me gisteren woog (woensdag weegdag) zag ik dat er sinds 1 augustus min 10,1 kilo op de weegschaal stond. Dat is al veel, maar het gaat traag. Beter traag maar gestaag zeker? Zo blijft het eraf?

En jij? Hecht jij veel waarde aan een gezonde levensstijl? Of ben jij zo’n lucky bastard die alles mag eten zonder ook maar één gram bij te komen?

Liefs,
Me, Myself and We.

8 gedachtes over “Boost your health Be

 1. Mrs. Brubeck zegt:

  Gezond zijn is voor iedereen belangrijk, en dat houdt ook in dat je niet onmiddelijk teveel kilo’s mag afvallen…
  Ik heb denk ik alle diëten geprobeerd heb, maar eens je ermee stopt…. 😦
  Ik voel me veel beter in mijn vel nu ik ben begonnen met lopen en ik probeer gevarieerd en gezond te eten…
  Ieder moet zijn eigen manier zoeken!
  🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Zij zegt:

  Ik ben veel (maar dan echt heel veel!) kilo’s aangekomen door de jaren heen. Stoppen met roken (nu zeven jaar geleden), daarbij de menopauze en toen moest ik ook nog aan de pillen, die heel wat gewichtstoename teweeg brachten.
  Vreselijk vind ik het!
  En terwijl ik vroeger netjes op gewicht kon blijven.. lukt het me nu gewoonweg niet meer om nog maar iets af te vallen.

  Wel een heel leuk initiatief 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. trijnewijn zegt:

  Je initiatief klinkt leuk en heerlijk positief! Ik vind het bijna spijtig dat ik niet in je doelgroep pas. Ik heb vroeger genoeg honger gehad voor een gans leven en het zal nog lang duren voor ik vrijwillig op dieet ga. Ik eet sowieso wel vrij gezond, waardoor mijn gewicht geen probleem is. Bij stress verdwijnt mijn eetlust als sneeuw voor de zon. Dan moet ik eerder opletten dat ik niet te veel vermager, want dan krijg ik het veel vlugger koud. En een mager ijspegeltje ben ik als kind ook al lang genoeg geweest. Anyway… Veel succes met het vinden en volhouden van een gezond eetpatroon!

  Geliked door 1 persoon

 4. Flavie zegt:

  Ik heb geluk dat de enkele kilo’s die erbij komen, er ook zo weer af zijn als ik gezonder eet en meer sport. Vroeger was dit zeker het geval niet… hoe het komt, ik weet het niet, ik denk nu een drukker en actiever leven, maar ik weeg nu zeker 10 kg minder zonder er iets voor te doen dan vroeger. Normaal gezien verdik je met de jaren, bij mij is het omgekeerd gegaan.
  Veel succes met jullie groepje en blijf gemotiveerd!

  Geliked door 1 persoon

 5. Hersenspinselkrabbels zegt:

  Ik heb het niet voor de proteïnedieten, maar voor gezond eten en wat meer bewegen. Maar of je het volhoud, daarvoor moet je het zelf willen denk ik. Het gezond leven en eten bedoel ik dan. En dan verlies je die kilo’s vanzelf. Succes ermee!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s