Barbie II

Gisteren heb ik mijn mening gegeven over de nieuwe Barbiepoppen. Mijn eigen persoonlijke mening. Ik ben trouwens zeer blij geweest met je reacties! Ik heb er zelf om gevraagd. Wat ik iets minder leuk vind is dat ik op andere sociale media als “dom persoon” word beschouwd net omdat ik mijn mening gaf en ik dit een goed idee vond.

Na jouw opbouwende kritiek op mijn mening ben ik nog eens gaan nadenken. Heb je het trouwens goed gelezen? In mijn bericht van gisteren stond al dat ik mijn bedenkingen had dat als ze dit voor Barbie doen ze dit dan moeten doortrekken voor al het speelgoed. Of heb je daar over gelezen? Soit.

Gisteren is LEGO trouwens ook met iets nieuws op de markt gekomen.

image

Een baby en rolstoelpatiënt. Willen we hiermee (tiener)zwangerschappen of rolstoelgebruik aanmoedigen? Uiteraard niet! Maar ook hier komt er stilaan een weerspiegeling van de realiteit. En ik vind dat alleen maar positief!

Als je niet te spreken bent over de veranderingen bij Barbie, wat is dan je mening over de vervangingen bij LEGO?

Liefs,

Me, Myself and We.

7 gedachtes over “Barbie II

 1. Samaja zegt:

  Barbie lokt blijkbaar heftige reacties uit! Ik heb het niet gevolgd op sociale media, maar blijkbaar is de discussie daar nogal persoonlijk geworden? Iedereen heeft recht op zijn eigen mening en al helemaal op je eigen blog. Niets van aantrekken hoor.

  Net zoals bij de Barbies vind ik overigens dat meer diversiteit bij LEGO geen slecht idee is.

  Geliked door 1 persoon

 2. misssexandthecity zegt:

  Speelgoed, moet dat de realiteit weerspiegelen? Is het niet fijn dat een kind, kind mag zijn? En wat is de realiteit hé, gaan we ook barbies met hoofddoeken maken? En jouw mening is je mening,..maar ik blijf heel het gedoe van Barbie wat volgens mij een handige marketing truc is een beetje neigen naar sexisme, Superman heeft een six pack en daar wordt niks over gezegd, of komt er een spiderman met een buikje?

  Geliked door 1 persoon

  • memyselfandwe zegt:

   Persoonlijk heb ik die zaken nooit als seksisme beschouwd. En uiteraard mag een kind kind zijn! Dat moet! Maar ik zakte door de grond van schaamte toen ik onlangs met Mauro bij de dokter was geweest (eentje die een hoofddoek draagt) en hij zelf zijn eigen sjaal over zijn hoofd legde… Rolstoelen bespreekbaar maken in speelgoed zal er misschien voor zorgen dat er minder wordt nagestaard door kinderen? Om het schaamrood op de ouders hun wangen te vermijden?

   Geliked door 1 persoon

    • memyselfandwe zegt:

     Dat kan zijn, maar kinderen worden ook gewoon mondiger en durven al is lachen met iets dat ze niet kennen. Eigen aan “kind zijn” zeker? 🙂 ach, hoe komt het dat het bij die soeelgoedfabrikanten verandert? Waarschijnlijk omdat er mensen (die ook mondiger zijn) zijn die klagen of dreigen als ze niks veranderen… Ik weet niet waarom ze dat doen, maar dat ze het doen is een feit.

     Like

     • MissCaesar zegt:

      By the way, men lacht niet alleen met “dikkeren” of “vreemdelingen”. Iemand die een puist heeft, kort haar, lange tenen, kromme tenen, korte vingers, grote voeten… wordt ook bekeken. Het gaat echt niet over “dik/dun” en “autochtoon/allochtoon” hoor. Ik ben pro mondigheid maar dan moeten kinderen wel leren wat assertief betekent en dat het niet de bedoeling is om agressief te zijn. Beleefdheid zou gerust wat hoger aangeschreven mogen staan.

      Geliked door 1 persoon

    • MissCaesar zegt:

     Het zijn niet de kinderen die moeten aangepakt worden maar de hedendaagse ouders… Hoeveel keer ik hoor “dienen bruinen” of “dieje met haar hoofddoek” of “dien daar in dienen rolstoel”… Mochten ouders daar wat normaler over doen, zouden kinderen dat ook doen. Wat ze gedaan hebben met Barbie is dikke (let op de woordspeling) zever. Er zijn ook meisjes die helemaal niet dikker kunnen worden, die écht letterlijk vel over been zijn. Nu wordt daar ook nog maar eens aan bevestigd dat zij niet normaal zijn… Zo blijft het altijd duren. Het feit dat er zoveel commotie rond is… Ik vind het schitterend wat Gitta zegt over Spiderman, die gaat moeten investeren in zwaardere spinnenwebben of die gaat niet meer blijven plakken :p

     Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s