Trouwblog – update

Ons trouwfeest is nog veraf, hoor! Maar toch zijn we elk al aan het uitkijken naar feestzalen die ons (afzonderlijk) aanstaan. Het is de bedoeling dat we ze naast elkaar gaan leggen om te bezoeken en een beslissing te nemen. Ik heb er tien op mijn lijstje staan. Hoeveel Het Ventje op zijn lijst heeft staan weet ik niet. Van mijn tien zalen zijn er al twee die ik eigenlijk wil schrappen, maar met goedkeuring van Het Ventje. Dan blijven er nog acht over.

Via een andere blog (ik weet niet meer welke, sorry) ben ik uitgekomen bij een juwelier die mooie trouwringen ontwerpt. Persoonlijk ben ik een enorme fan van ‘blinkend gerief’. Vooral wat betreft verlovings- en trouwring. Nochtans heb ik deze juwelier eens grondig bekeken en bedacht: “Hm. Het Ventje zou dit ook nog dragen…” Ik kan hem toch moeilijk met de meest opzichtige trouwring de wereld insturen he? Veel ‘blinkend gerief’ heeft deze ontwerper niet, maar dat is juist de bedoeling. Een beetje tegen mijn zin, maar we gaan wel een overeenkomst vinden!

Ik was ook eens benieuwd naar de traditie van de verlovingsring enzo. Aan welk hand moet je die dragen? Blijkbaar doe ik dat goed, volgens dit artikel toch. Ik draag mijn verlovingsring momenteel aan mijn linkerhand en ben van plan om die naar mijn rechterhand te verhuizen, maar ik zou mijn trouwring dan links dragen en niet bij de verlovingsring schuiven. Tenzij we een exemplaar vinden dat mooi bij de verlovingsring zou matchen, dan is het misschien een optie om ze samen te dragen. Dus dat valt nog af te wachten wat we gaan doen.

Momenteel ben ik via Youtube naar Céline Dion aan het luisteren. Gisteren op Radio Nostalgie was er een liedje van haar (toen ik naar huis reed) en ik kreeg kippenvel over heel mijn lijf van haar stem. Zo schoon dat die kan zingen! (Ieder zijn mening, maar ik vind dat.) Ik ben dan ook naar een afspeellijst van haar liedjes aan het luisteren om te zien of er geen potentiële openingsdans tussenzit. Ik weet het, het is zo cliché als maar kan, maar we zullen er misschien wel onze eigen twist aan geven. Danslessen zou ik er toch graag doorkrijgen. Niet om een Weense Wals ofzo te kunnen dansen, maar om iets anders te doen dan cirkeltjes draaien op één tegel… Wat of hoe, daar ben ik nog uit, maar dat het iets onvergetelijks gaat worden staat als een paal boven water.

Hoe was jouw trouwfeest? Wat was jouw openingsdans?
Heb jij een verlovingsring? Aan welk hand draag je welke ring?

Liefs,
Me, Myself and We.

27 gedachtes over “Trouwblog – update

 1. Samaja zegt:

  Ik weet zelfs niet meer aan welke hand ik mijn verlovingsring droeg, maar nu ik getrouwd ben zit de trouwring links en de verlovingsring rechts. Ik heb echter geen idee of dat ook zo hoort, ik heb me daar eigenlijk niet zoveel van aangetrokken. Er komt heel wat voorbereiding kijken bij het plannen van zo’n dag hé. Wij hebben véél feestzalen gezien om uiteindelijk voor de eerste te kiezen :-). Danslessen hebben we niet genomen, bij ons was het effectief draaien op een tegel. De echtgenoot was zo al zenuwachtig genoeg, dat ik hem een ingestudeerd dansje echt niet kon aandoen. Succes met de voorbereidingen en geniet ervan!

  Geliked door 1 persoon

 2. tinyblogt zegt:

  Mijn trouwfeest? Haha. Op 3 mei, de meest donkere dag van de lente, regende het heel de dag en was het echt koud in de zaal. Ik heb de hele dag en avond mijn jasje aangehouden en ben speciaal nog ’s morgens een witte paraplu gaan halen.
  De openingsdans was de verkeerde, de DJ had het juiste niet mee, hij had de titel verkeerd genoteerd. We speelden met onze eigen band een paar nummers en het was het slechtste optreden ooit.
  De echtgenoot was trouwens ook de verkeerde want twee jaar later ben ik gescheiden.

  Veel geluk voor jou, hoor!!! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Zij zegt:

  Hoe spannend allemaal 🙂

  De echtgenoot en ik zijn op een doordeweekse dag getrouwd. Geen trouwkleed, geen receptie, geen feest.. enkel de ouders en getuigen.. Het enige wat ‘trouwachtig’ 😉 was.. was een piepklein bruidsboeket.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zij zegt:

  Weet je.. moest de familie langs beide kant leuk zijn.. dan zou ik het misschien anders doen. Maar in de gegeven omstandigheden.. zoals het hier nu is.. zou ik het toch maar op dezelfde manier overdoen 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Flavie zegt:

  Even een primeur hier… onze trouwplannen in 2017 🙂
  De datum staat vast, alsook het restaurant waar we gaan eten. Aangezien onze datum (voor ons van emotionele waarde), op een vrijdag valt gaan we enkel met de getuigen iets gaan eten.
  Het feest gaan we later doen in juli, het is eerder een ‘party’ dan een traditioneel trouwfeest… de ideeën zijn er, enkel nog even alles checken (de zaal, het eten, de dj).
  De ringen zijn ook zo goed als al gekozen… enkel nog een afspraak maken met de juwelier.
  Onze openingsdans, het liedje is gekozen… maar we hebben nog veel werk…
  De site van de ringen valt qua prijs goed mee, mooie site ook… de onze zijn prijzig maar echt wel ons goesting en je trouwt maar ene keer he 🙂

  Geliked door 3 people

 6. misssexandthecity zegt:

  Ik trouwde hoogzwanger,..geen feest. En ik droeg trouwring en verlovingsring rechts. Ik had een klassieke solitair en een smalle trouwring, en ik zou dat opnieuw doen :-),……en liedje, dat hadden we niet,…..:-). En dat zouden we nu ook niet hebben, we zouden trouwen enkel met de getuigen en dan een mooie reis maken,…..maar goed wij zouden het allebei voor een 2de keer doen,..

  Geliked door 1 persoon

 7. fiekefatjerietjes zegt:

  Op onze trouw hadden we prachtig weer! De dag ervoor en de dag erna was vreselijk, maar wij hadden geluk. Mijn verlovingsring draag ik rechts, trouwring links. En onze openingsdans was ‘How long will I love you’ van Ellie Goulding :-). Geniet van het plannen, het is zoooo leuk!

  Geliked door 1 persoon

 8. MissCaesar zegt:

  Wij hadden het volledige pakket “sprookjeshuwelijk”, zonder toegevingen, het was zalig. Tot nu kijken we er nog altijd met ongelofelijk veel plezier op terug! Kijk vooral naar wat jullie belangrijk vinden, ik vind dat er te vaak gezegd wordt “aan je eigen trouwdag heb je niet veel”, zorg dat je ervan kan genieten en dat het echt JULLIE ding is 🙂
  Hier droeg ik de verlovingsring niet meer (zwanger, dikker, zwanger, dikker…) intussen heb ik een nieuwe ring omdat we in 2018 een vow-renewal gaan doen, we zijn dan tien jaar gehuwd 😀 Nu heb ik deze links aangedaan, trouwring rechts. Maakt uiteindelijk allemaal niet zoveel uit, kies gewoon waar ze goed zitten bij jou 😉

  De openingsdans was “The best is yet to come” van Novastar. En kijk, er kwamen al drie patatjes bij, een nieuw huis, …

  Niet te lang wachten met een zaal trouwens, wij hadden destijds (omdat we persé daar wilden trouwen) twee jaar voordien al vastgelegd. Zelfs de feestzalen voor communie moeten hier anderhalf jaar vooraf gereserveerd worden… *zucht*. Veel plezier ermee!

  Geliked door 1 persoon

 9. Liese zegt:

  Onze openingsdans was “Happy Together” van The Turtles. Een vriendin van me die dansschool volgde leerde ons een paar kleine danspassen, het was eigenlijk wel leuk. Mijn verlovingsring draag ik rechts en mijn trouwring links. Eén tip: neem een gouden trouwring, ik draag een stalen verlovingsring en een gouden trouwring, je voelt ECHT een groot verschil (jammergenoeg ook in prijs 😉 )

  Geliked door 1 persoon

  • memyselfandwe zegt:

   Ik heb een witgouden verlovingsring gekregen… Dat is licht in gewicht en ik voel niet dat ik het draag. (Ofwel ben ik het gewend.) Maar ik zal je tip in gedachten houden! Goud heeft sowieso onze voorkeur, alleen weet ik niet goed welke kleur…

   Like

   • Liese zegt:

    ik ben iemand die heel vlug beslissingen kan nemen, ook hele moeilijke (zoals bij verbouwingen etc), maar mijn trouwring was tot nu toe de moeilijkste ooit. En je moet weten dat het een simpel ding is hé 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s