2016

Ik ben niet zo iemand die wacht op een nieuw jaar om goede voornemens te maken. Ik ben eerder iemand die er onmiddellijk mee begint als ik iets wil veranderen.

Nochtans heb ik voor dit nieuwe jaar waarin mijn agenda nog relatief blanco is, een paar zaken die ik wil veranderen en ook ga doen.

Zo ben ik van plan heel ons huis en de garage te ‘declutteren’ gelijk ze dat zo schoon kunnen zeggen. Daarom heb ik het e-book Opgruimd! van Marie Kondo besteld en ga ik dat eerstdaags betalen, samen met een ander boek voor de #verbeeldingbc2016. Uiteraard ben ik blogsgewijs ook van plan om hiermee aan de slag te gaan en hier dus regelmatig updates te posten.

Ook wil ik de inkomhal en de berging van hun eerste laagje verf voorzien zodat dat eindelijk ook eens in orde komt. Op wat trekt dat nu? Een onafgewerkte hal? Het is nochtans het eerste dat de mensen zien als ze binnenkomen, he! Ik wil een coole IG wall maken, met magneetverf, waaronder ik een supertoffe schoenenkast ga zetten zodat we eindelijk geen schoenen meer in de doorgang hebben staan.
Door die nieuwe schoenenkast gaat er dan weer ruimte vrij komen in de berging wat daar ook weer zijn voordeel zal uithalen. Ons traphokje waar we al onze drank in zetten moet ook nog onder handen genomen worden zodat we eindelijk eens een overzicht hebben. Momenteel is alles zo’n beetje een zootje.

Zelfs in een jong huis (we wonen er vier jaar en een half) is er al ruimte voor retouches. Zo ga ik de muren die een beetje schade hebben opgelopen door een omvallend park ofzo opnieuw voorzien van renovatieplaaster en dan een klein likje verf erover zodat alle kleine mankementjes verdwijnen. De deuren kunnen ook al een nieuw laagje verf gebruiken, want dat slijt nogal af jongens! Onze klinken, die vallen dan weer quasi van alle deuren af, dus misschien ineens nieuwe deuren steken?

De laatste dingen die nog tegen de muren moeten geraken ga ik ook zo snel mogelijk in orde brengen. Onze zolder is weer alleen zolder in plaats van combinatieruimte. Ook daar is er veel werk.

Oplijsten wat ik allemaal ga doen doe ik nu niet. Het is te veel. Deadlines erop plakken doe ik ook niet. Zolang alles dit jaar maar gelukt is, dan ben ik al lang tevreden. Hoewel, misschien is het niet slecht om alles eens in een lijstje te gieten… Eerst in het klad uiteraard!

Doorstrepen: I like it! Dus met ons huisproject moet dat wel lukken.

Voor de rest heb ik geen ‘voornemens’ voor dit nieuwe jaar. Ik neem me iets voor en doe dat dan ook dadelijk. Ik heb zin in het nieuwe jaar en heb energie voor tien en jeukende handen… Ik wil ons huis eindelijk eens opgeruimd hebben zonder ons druk te maken in de kleine dingen. We begrijpen soms niet hoe we het doen, maar heel af en toe is ons huis een weerspiegeling van een tijdschrift. Als we de kasten dicht laten…

Hoe zit het bij jou? Heb jij ook een project dat je dit jaar tot een (goed) einde wil brengen?

Liefs,
Me, Myself and We.

6 gedachtes over “2016

 1. Falderie zegt:

  Op het vlak van het huis hebben wij dit jaar maar één echt voornemen: werk maken van de tuin! We wonen er nu anderhalf jaar en hebben die echt compleet laten verwilderen… Tegen de zomer moet dat echt in orde zijn!

  Succes met jullie veranderingen!

  Liked by 1 persoon

 2. Zij zegt:

  Wat een energie! Ik ben jaloers 🙂
  Het enige, wat ik heel graag een keer onder handen zou willen nemen hier in huis.. is de garage! Ze is groot genoeg voor twee auto’s.. maar je kan er amper passeren! Rommel, rommel, rommel…
  Maar ’t is zo iets, wat ik altijd van plan ben.. maar waar ik altijd een smoes voor verzin om er toch niet te moeten aan beginnen.. Te koud tijdens de winter.. te heet in de zomer 😉
  Misschien toch als project voor dit jaar ?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s