Nostalgisch

Gisteren, 18 december, was het dag-op-dag exact een jaar geleden dat mijn vier-maanden-durende verlof begon. Op vrijdag was ik sowieso thuis door ouderschapsverlof, dan twee weken kerstverlof en dan startte mijn bevallingsverlof.

Als dit al één jaar geleden is, wil dat ook zeggen dat het op 5 januari exact één jaar geleden is dat Mauro voor het eerst naar school ging.

Er is zoveel veranderd op dat jaar tijd voor Mauro! In het begin, en zelfs begin dit schooljaar nog, weende hij als we hem afzetten. Ondertussen geeft hij een dikke zoen, stapt gezwind door de groene poort, zwiert zijn boekentasje bij de rest en gaat aan de draad staan om te wuiven tot ik van de parking rijd. Zonder één traan te laten! Die flinke jongen van ons. *hartjes voor Mauro*

Dat wil ook zeggen dat het op 5 januari exact een jaar geleden is dat Het Ventje ons (toen nog) ongeboren kindje erkende zodat die zijn naam kreeg. Zonder getrouwd te zijn, gebeurt dat niet zomaar.

Dat wil ook zeggen dat op 16 januari Ilian exact 1 jaar oud is. Dat wil zeggen dat hij niet meer zo klein is en de eerste mijlpalen ook al achter de rug zijn. Dat wil ook zeggen – en dat geef ik eerlijk toe – dat ik vanaf die geboorte wreed aan het hopen was op dé vraag. Na twee kinderen mocht dat er wel komen, als kers op de taart.

En zie, we zijn bijna een jaar verder. 2015 was een bewogen jaar, met de verwelkoming van ons tweede zoontje, maar ook het afscheid van mijn opa. Met de eerste schooldag van Mauro. Met voor de eerste keer sinds lang een weekendje weg alleen voor Het Ventje en mij. Met een tweede jaar aan de hogeschool afgewerkt, behalve dan een tweede onderwijsvak.

Misschien moet ik eens een mooie lijst schrijven met een terugblik op 2015. Vooruitzichten naar 2016 maak ik niet. Ik zie wel wat het jaar ons brengt. Ik heb alles wat mijn hartje begeert (behalve dat diploma, maar daar wordt aan gewerkt.)

En bij jou? Hoe was jouw jaar 2015? Wat gebeurde er bij jou exact een jaar geleden?

Liefs,
Me, Myself and We.

Een gedachte over “Nostalgisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s