Dieetplan

Zoals je misschien nog weet, ben ik onlangs naar een diëtiste gestapt omdat er niet meer gewicht afging. Ik moet zeggen: het helpt wel.
Ik heb geen honger (ah neen, ik eet vijf keer op een dag!), ik drink voldoende water, ik ben de slaatjes nog niet beu en ik begin me beter en beter te voelen. Zelfs de ochendkoffie zonder suiker begint te smaken. Net zoals mijn avondeten (vlees en groentjes, zonder aardappelen) vind ik lekkerder en lekkerder. (Ik ben nooit echt gek geweest op aardappelen, en nu heb ik een geldig excuus om ervan te blijven.)
Ik eet ook geen vettige dingen meer. Misschien weet je het, of niet, maar ik heb een maagbreuk. Om geen last of pijn te hebben, neem ik een redelijk zwaar medicijn tegen maagzuur. Ondertussen is dat al een paar dagen op en normaal gezien heb ik direct terug last van brandend maagzuur, maar voorlopig nog altijd niet. *hout vasthouden*

Je ziet, alleen maar positieve ervaringen tot nu toe!

Vanaf 1 augustus ben ik op de kop 9 kilo lichter. Dat wil dus zeggen 4 kilo op drie weken tijd (de tijd via de diëtiste). Het brengt dus op.

Hopelijk ligt er een springtouw onder de kerstboom…

Behalve dat ik nu een nieuwe broek heb die ik zonder open te doen kan uitdoen, zegt ook al genoeg he. Maar het is nog niet genoeg. Ik blijf volharden. Op 23 december heb ik een nieuwe afspraak om te kijken wat we tijdens de feestdagen gaan doen.

Buiten dit dieetplan, heb ik nog een ander plan in gedachten. In de school van Mauro werden ouders warm gemaakt om zich kandidaat te stellen voor de schoolraad. Ik heb me hiervoor opgegeven. We zien wel wat ervan komt.

Ik doe het in feite uit ‘eigenbelang’ hoor. Ik hoop zo om een voet binnen het onderwijs te krijgen zodat ik misschien al een job in die sector kan vinden, en dan ook nog in de buurt. Het zou mijn leven zoveel simpeler maken! Maar we zien wel of ik erbij mag zijn. Het is een engagement voor 2 jaar en het spreekt me wel aan. Zo ben ik op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de school van Mauro en dat kan interessant zijn.

Voor de rest is het ook de bedoeling dat ik de pannen van het dak studeer zodat ik in eerste zit zou slagen. Dat zou super zijn! Daarom heb ik deze week laat gewerkt (tot halftwaalf) om mijn taken af te krijgen en in te dienen. Mijn portfolio voor PAV is ook bijna klaar. Vanaf zaterdag begin ik te studeren.

Ik heb voor begin volgende week al de hulp ingeroepen van mijn zus. Ik hoop dat ze me kan helpen en op de jongens kan letten. Ik krijg het niet over mijn hart om Mauro ergens te laten logeren. Ik voel me al zo schuldig dat ik hem (en bij uitbreiding ook Ilian) zo weinig zie. Ik hoop dan ook dat ik in de kerstvakantie goed kan blokken zodat ik na de vakantie alleen maar hoef te herhalen en met een gerust hart naar het examen kan.

Dit is zo’n ander gevoel dan de voorbije jaren! Toen was het meer van: “als het nu niet gaat, dan maar in tweede zit.” Deze gedachte is dit academiejaar nog geen enkele keer in me opgekomen. Wil dat dan zeggen dat ik eindelijk mijn gading gevonden heb?

Zoals je ziet, veel wilde plannen de komende tijd. Maar ik heb het gevoel dat ik goed bezig ben. Wat denk jij als je dit zo leest? (Pas op: ik ben hier doodeerlijk geweest, he.)

Liefs,
Me, Myself and We.

9 gedachtes over “Dieetplan

 1. misssexandthecity zegt:

  Ik stuur mijn zoon ook naar mijn zus, niks mis mee, ze is de meter en door het dolle heen dat haar petekind komt,…je hoeft je daar niet schuldig over te voelen,…..je kids houden daar geen trauma aan over,…maar het is voor hen ook een verrijking,…..en mijn respect voor je dieet, ik zie heel vaak via IG wat jij eet en dan kan ik alleen maar denken, honger, honger 🙂

  Liked by 1 persoon

   • misssexandthecity zegt:

    Schuldig voelen helpt niet, dat heb ik geleerd als ze 14 jaar zijn blijven ze ook niet thuis en gaan ze naar vriendjes,…nee, echt positief,..ik ben superblij dat het je lukt, dat het je motiveert en vooral dat het je beter doet voelen en een goed zelfbeeld is de sleutel tot gelukkig zijn! Heb ik laat ontdekt en geef het graag door aan anderen,…….

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s