Veranderingen

Toen in september een collega van me in zwangerschapsverlof vertrok, kreeg ik de eer en het genoegen om haar bureau te gebruiken in Nazareth (Deinze). Van bij mij thuis is dit een zalige verbinding. Ik rij gewoon tegen het verkeer in! Zalig. Veel minder stress ook.

Na de kerstvakantie komt die collega terug en is er geen plaats meer voor mij in Nazareth. Ik moet dan terug naar Anderlecht gaan.

Aalst-Anderlecht, dat wil zeggen:
– file op de E40 vanaf Aalst tot Groot-Bijgaarden, en met een beetje tegenslag ook nog file op de Brusselse ring
– opstaan om 5uur om om halfzeven TEN LAATSTE te vertrekken om op tijd te zijn
– ’s avonds proberen om halfvijf te vertrekken om op tijd in de crèche en school te staan, liefst zonder mijn stuur op te eten
– weer veel meer stress qua verkeer
– weer veel minder slaap

Vergeef me, maar ik kijk er niet bepaald naar uit. De balans tussen werk-privé wordt zo weer fel verschoven en uit evenwicht gebracht. Maar niemand houdt daar rekening mee.

Mijn motivatie zakt nog verder de dieperik in, gewoon omdat ik zoveel reistijd voor de boeg heb. Tijd die ik zoveel nuttiger kan besteden (aan slaap bijvoorbeeld). Pfff. Om vijf uur opstaan om om acht uur op kantoor te zijn. Niet normaal! Maar niemand houdt daar rekening mee.

Sorry voor mijn klaagzang. Het moest me van het hart. Ik zie dat echt niet zitten. Ik wil gewoon een potje bleiten nu! Een nummer, dat ben ik. Dat is iedereen. Als puntje bij paaltje komt.

Eerst nog de kerstvakantie overleven. Dat moet wel lukken. Met veel geblok voor mijn examens, maar ook feestjes en genieten van mijn kindjes. Na de vakantie is het dan me voortslepen om terug aan het werk te gaan. Met lood in de schoenen…

Liefs,
Me, Myself and We.

7 gedachtes over “Veranderingen

 1. Mrs. Brubeck zegt:

  Join the club, ’t is te zeggen, ik zie het hier bij B… Ik begrijp soms niet hoe hij het volhoudt..
  Ik heb ook 15 jaar in hartje Antwerpen gewerkt en was blij dat ik naar de Kempen mocht, behalve voor het winkelen tussen de middag 🙂
  Dus ja, ik begrijp je!
  Geniet van de feestdagen!

  Liked by 1 persoon

 2. Hilde zegt:

  Ik zou niet graag in je schoenen staan. Ik volg vanaf dit schooljaar les in afstandsonderwijs en moet daarom 1 dag per week op vrijdag opstaan om 6 u 20 en ik vertrek dan om 6 u 45 thuis. Ik ga met de trein naar school en eet mijn ontbijt op de trein. ’s avonds geraak ik soms maar thuis om 19 uur of later, afhankelijk van het openbaar vervoer.
  Dat vind ik al de hel. Jij moet waarschijnlijk zo vroeg op omdat je nog veel werk hebt met je kinderen. Als je dat 4 van de 5 werkdagen moet doen en studeren voor school heb je een serieus programma.
  Ik vind het al bewonderenswaardig dat je nog studeert met zo een werkbelasting. Ik begin nu opnieuw te studeren, mijn jongste zit vanaf dit jaar aan de universiteit en de 3 oudste studeren, of doen stage na hun opleiding.
  Ik wens je veel sterkte en doorzettingsvermogen!

  Liked by 1 persoon

 3. memyselfandwe zegt:

  Ja, ik sta zo vroeg op en heb dan nog tijd te kort! Vanmorgen zag mijn routine er als volgt uit:
  5u30 opstaan
  5u50 gedoucht en aangekleed in de slaapkamer Het Ventje wakker maken
  6u geschminkt en tanden gepoetst beneden, water opgezet om eitjes te koken voor mijn lunch, ontbijt klaar gezet
  6u20 eigen lunchpakket klaargemaakt
  6u30 lunchpakket Mauro klaargemaakt
  6u40 afwasmachine leeggemaakt en terug gevuld
  6u50 jeansbroek van Het Ventje gestreken
  7u05 in de auto en vertrokken
  7u10 opnieuw vertrokken thuis want ik was iets vergeten
  Ergens tussenin heb ik eventjes met Ilian geknuffeld zodat Het Ventje pampers kon gaan halen. En de tijd is weer voorbij voor we het goed en wel beseffen.

  Like

  • memyselfandwe zegt:

   Heb ik al over geschreven. Momenteel niet omdat ik mijn ouderschapsverlof aan het opnemen ben. Anders moet ik weer anderhalf jaar “wachten” voor ik daar recht op heb. Eind volgend jaar begin ik misschien wel eens uit te kijken ja… Trouwens: de jobs liggen niet voor het rapen. Ik heb oprecht al veel gezocht, maar niets gevonden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s