Ons weekend

Ons weekend begon eigenlijk al op donderdagavond, met een oudercontact voor Mauro. We hadden een afspraak gekregen om 17u50, maar ik denk dat wij pas rond 19uur zijn binnen gegaan. Note to ourselfs: volgende keer gaat er één iemand met de kinderen naar huis, de andere doorworstelt het oudercontact. Alles was goed. We hadden – om eerlijk te zijn – ook niet anders verwacht. Anders had de school ons al eerder gecontacteerd.

Mauro is wel aan het veranderen. Hij komt meer voor zichzelf op. Aanmoedigen mogen we dat niet doen, maar het is wel positief dat hij zijn mannetje begint te staan. Na een halfjaar in de instapklas en nu een paar maanden in de eerste kleuterklas mag dat wel. Waar hij vroeger zijn schouders ophaalde als er iemand iets afpakte, zal hij het nu terug afpakken.

Vrijdag hadden we een dagje verlof. Ik ben de kindjes gaan afzetten in de crèche en de school, ik ben koffiekoeken gaan halen voor Het Ventje en rond halftien zaten we in de auto op weg naar de Waasland shopping in Sint-Niklaas om kerstinkopen te doen. Heel veen cadeautjes hebben we nog niet… Rond vier uur zijn we de kindjes gaan halen en hebben we genoten van een relaxt avondje.

Zaterdag waren de kinderen relatief vroeg wakker. Ik denk dat het halfacht was. We hadden besloten om na het ontbijt te vertrekken naar mijn ouders. Of beter gezegd, naar de winkel van mijn broer en papa. Ze hebben daar zoveel in gewerkt en lange dagen gedraaid dat we hen wilden verrassen. Verrassing geslaagd! Ze waren zeer blij om ons en de kindjes te zien.

Mijn papa stelde plots voor om Ilian daar te laten slapen zodat Het Ventje en ik nog op cadeautjesjacht konden gaan in Mechelen. We hebben daar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt en Mauro wél meegenomen. We parkeerder onze auto op het douaneplein en genoten van een gratis pendelbusje naar hartje centrum. Goed georganiseerd en al! Echt chapeau.
Rond drie uur waren we terug in de winkel. We hebben Mauro daar afgezet en zijn snel naar de Carrefour gegaan om fruitpap te gaan halen voor Ilian. We hadden dat namelijk niet mee…

Rond vijf uur ben ik met de kindjes en mijn mama naar huis gegaan. Ik ging, samen met mijn mama, pasta en saus klaarmaken om de vrienden van mijn broer te voorzien van spijs. Hij voorzag de drank om hen te bedanken voor de hulp in zijn winkel.

Zo rond zes uur zijn mijn ouders, Het Ventje, de kindjes en ik naar de wokchinees in Vilvoorde geweest. Volgens mijn mama is het de laatste keer dat we geweest zijn, want we werden helemaal achterin in een klein hoekje geduwd omdat we een baby bij hadden. We hebben Ilian van heel de tijd niet gehoord! Enfin… Rond halfnegen waren we thuis.

Zondag heb ik dan geslapen tot halfacht, acht uur. Ik heb een uurtje gestreken en ben me dan gaan klaarmaken om naar een blogbrunch te gaan ter afsluiting van de #boostyourpositivity-actie van Activia van Danone. Ik moet zeggen: het was fijn. Ook al was ik een groentje en keek ik liever de kat uit de boom, toch heb ik eindelijk een gezicht kunnen plakken op bepaalde blogs en leuke gesprekken gevoerd. Eerst en vooral keek ik er enorm naar uit om haar te ontmoeten, ze heeft me al goed geholpen voor PAV en ik ben haar daar eeuwig dankbaar voor. Ook dit mooie ding was fijn om te ontmoeten. Uiteraard mocht Carrie niet ontbreken. Na een hele tijd (pas gisterenavond) viel me te binnen wie zij was en ik was aangenaam verrast. In de rapte heb ik ook Tifosa gezien, jammer genoeg niet mee gesproken. Note to myself: volgende keer meer netwerken! Tiny wist het dan weer zo plastisch uit te drukken: ik ben een aandachtshoer en daarom blog ik. (En in feite sprak ze voor meer dan voor zichzelf, want ik ben dat ook wel een beetje en er zullen er nog zijn die zich hierin herkennen.) Gerhilde was ook een fijne ontdekking, vanaf nu volg ik haar blog ook. En uiteraard Liese niet vergeten!

Ik heb er zoveel mensen ontmoet dat ik het in feite niet meer weet. 🙂 Maar dat het fijn was in zaal Lux in Gent, dat kan ik je wel verzekeren. Onder de leiding van Kelly en Lies, en uiteraard ook Lieve van Danone en waarschijnlijk nog een heleboel andere mensen.

Enfin, eens thuisgekomen moest Ilian zijn fruitpap hebben. Mauro wou al onmiddellijk een yoghurtje uit de goodiebag, net zoals Het Ventje ook al een fruit fusion van Activia had ingepikt. Missie geslaagd, denk ik dan. Nadien had ik nog een beetje gestreken en dan avondeten gemaakt.

Toen de kinderen gewassen en gestreken in hun bed lagen, hebben we eerst nog een beetje televisie gekeken en dan was het tijd voor mij om voor school te werken. NERGENS vond ik mijn broodnodige papieren om een taak af te werken tegen dinsdag. Echt nergens. Na een uur zoeken heb ik ze uiteindelijk gevonden en dacht ik: ik ga nu eerst opruimen, want als ik altijd afgeleid ga worden door die rommel dan sta ik er goed op. Zodoende heb ik gisteren ons bureau nog verder opgeruimd. Normaal gezien kom ik tijdens het opruimen duizend keer mijn lamineerplastiekjes tegen, behalve gisteren en ik had ze nodig, he! Dat is dus om helemaal gek van te worden!

Rond elf uur lag ik in mijn bed. Ik heb eerst nog een beetje gelezen en toen ik mijn boek wilde wegleggen en mijn ogen wilde dichtdoen, werd ik opgeschrikt door een gepiep. Kort, maar luid. Ik wist niet wat het was! Ik was dus niet meer slaperig, maar klaarwakker. Om twintig voor één ben ik naar beneden gegaan, want ik was wéér wakker geschoten door een kort maar luid gepiep. Blijkbaar zijn de batterijen van onze rookmelders aan vervanging toe. Ik had schrik dat dat ineens ging afgaan voor heel de wijk dat ik Het Ventje uit de zetel ben gaan halen en hem gesommeerd heb om dat spel van het plafond te halen.

Zo gezegd, zo gedaan. En toen om 5u30 mijn wekker afliep wilde ik mij het liefst van al nog eens omdraaien, maar helaas…

En zo is het weer maandagochtend, een pijnlijke. Maar na deze week heb ik twee weken verlof. Ik kijk ernaar uit!

Hoe was jouw weekend?

Liefs,
Me, Myself and We.

4 gedachtes over “Ons weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s