Lunchstress

Ik dacht altijd dat ik zo’n mama ging zijn die zeeën van tijd had om supercoole boterhammetjes te voorzien. Ik heb schitterende uitsteekvormpjes waardoor ze net een puzzel lijken, maar ik heb ze nog nooit gebruikt…

Waarom niet? Omdat er dan zoveel afval vanaf komt! Waarom zou Mauro geen korsten eten? Omdat ik per sé een puzzel in zijn brooddoos wilde leggen? Dat is toch onnozel, niet?

Meestal smeer ik een drietal sneetjes brood voor hem, één met kaas, één met iets van vlees en één met pachka. ’s Morgens eet hij twee sneetjes brood: één met confituur en één met choco. Ook is het zo dat ik een heel brood koop en dat dan in pakjes van vijf sneetjes in de vriezer steek. Zo heb ik elke dag ‘vers’ brood voor Mauro. Goh, hoe voorspelbaar. Maar ik leg liever iets tussen zijn boterham waarvan ik weet dat hij het lust. ’s Morgens kan ik ook niet hartig ontbijten, waarom zou ik dat mijn zoon dan verplichten?

Soms haal ik voor woensdagmiddag sandwiches in huis. Hij is daar zot van! Maar in zo’n zak zitten er met gemak tien. En zelf eet ik dat niet (meer). Voorlopig althans. Mauro kan daar ook goed van eten! Afgelopen woensdag at hij er als lunch drie! Hij heeft er ooit al eens vier gegeten. Als het eten hem aanstaat, dan kan die smikkelen zenne!

Enfin, omdat er dan zoveel sandwiches zijn, wordt hij op donderdag en vrijdag ook getrakteerd op sandwiches. Dus dan geef ik er hem twee mee naar school.
Wat krijgt hij nog mee van mij? Een stuk fruit. De school vraagt om dit al geschild en in stukjes mee te geven (wat ik enigzins kan begrijpen). Een koek voor in de namiddag (de school vraagt om dit zonder verpakking mee te geven, wat ik al een pak onnozeler vind) en een fles water. De foto bewijst dit. Dit was zijn overlevingspakket voor afgelopen vrijdag. Dat kleine rugzakje van hem zit nu al vol en weegt precies een ton! Wat gaat dat niet geven als hij naar het lager gaat en daar nog een heleboel boeken bij moeten? “De leerlingen hun rug wordt alsmaar slechter” Ja, hallo! Als dit zelfs al in de eerste kleuterklas zo is, is dat niet zo verwonderlijk, he.

IMG_5681

Als Mauro naar de opvang gaat, dan is alles op, hoor! Ik hoop alleen uit de grond van mijn hart dat hij nooit honger heeft. Ik ben daar zo bang voor. Zou hij dat dan al zeggen?

En bij jou? Heb jij ook zo’n stress om genoeg mee te geven met je kind? En ben jij zo’n ouder die daar onnoemelijk veel tijd in steekt om altijd een verrassingslunchbox mee te geven? Mijn hoed af daarvoor! Persoonlijk ben ik allang blij dat ik hem lunch kan meegeven.

Liefs,
Me, Myself and We.

13 gedachtes over “Lunchstress

 1. misssexandthecity zegt:

  Ik heb dat ook nooit gedaan en nu ermee beginnen lijkt me wat belachelijk,….alleen zou ik het nu op een ander gebied totaal anders aanpakken wat eten betreft, geen wit brood meer, geen sandwich, geen salami,…maar het is nu echt te laat,..ik heb het hem zelf geleerd!

  Geliked door 1 persoon

 2. tinyblogt zegt:

  Ik heb me ook bezondigd aan het sandwiches mee geven… Maar stak er meestal iets hartigs bij of fruit. Het heeft niet geholpen, hij eet nu vooral belegde broodjes. Zonder groentjes weliswaar. Hij was altijd al een moeilijke eter en dat is nooit meer overgegaan.

  Geliked door 2 people

 3. Liese zegt:

  ik laat onze oudste ook warm eten op school. Vandaag vertelde hij trots “dat hij heel veel bloemkool had gegeten”. En als ik hier een bloemkool voorschotel dan is dat met lange tanden 🙂 Ik weet dat het veel geld kost (komt op 32 euro per maand), maar als ik hem ’s avonds op tijd in bed wil stoppen (wat in zijn geval echt nodig is!) dan hoef ik daarmee niet te wachten tot wij allemaal thuis zijn en ons eten klaar is….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s