Cultureel erfgoed deel 4

Wauw! Deze maand is het wel een tegenvaller geweest seg… Uitleggen hoe dat komt ga ik niet doen. Het is wat het is. Voila.

Wat staat er komende maand op de planning?

p19ms71g0s196hjb3vv21l35io21Op zaterdag 19 december ga ik weer met mijn twee buurvrouwen naar een comedy-show kijken.

In zijn nieuwe show Kloenke deelt Han solo stevige klappen uit maar moet hij zelf ook slagen incasseren. Hij vecht terug. Nu de Islamitische Staat, de Kuringse Kleurenwies Kameraden en andere radicale hobbyclubjes de wereld bedreigen, is Han solo actueler dan ooit. En noodzakelijk! Hij is de stekende aambei in de reet van alles wat conservatief, extreem en naïef is. Ongemakkelijk, pijnlijk zelfs, maar altijd grappig. Humor met inhoud, diepgang, dubbele bodems en liters zalf.
Kloenke is de vierde avondvullende show van Han solo, gespeeld door acteur Han Coucke. Op tv was hij vorig seizoen te zien als vaste gast in het programma Balls of Steel. Momenteel speelt hij Lorenzo in het Canvasprogramma ‘Bevergem’.

Ik ben zeer benieuwd, want eigenlijk ken ik hem niet. Maar mijn ene buurvrouw heeft er al eens iets van gezien en vond hem goed. Ik weet het dus niet…

Theater

p19mq4o4j011881orh2sl1tko1jnc1Op woensdag 21 oktober ben ik naar ‘Vergeet het’ van het Vernieuwd Gents Volkstoneel geweest.

Didier Aspeslagh, oud-ambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt een dagje ouder en het lijkt wel alsof er wat ruis op zijn gedachten zit. Zijn naaste omgeving vindt dan ook dat het tijd is voor begeleid wonen. Ze maken zich immers zorgen over Didiers helderheid van geest, zijn steeds levendiger wordende fantasie en zijn recent ontloken religiositeit. En ook wel een beetje over zijn kunstverzameling waar ze tot voor kort geen weet van hadden…
Een evenwichtsoefening op de grens tussen strategisch geheugenverlies en de eerste tekenen van dementie. Verrassend volkstheater met een sterke cast. 

Het was grappig, met leuke  conversaties en een tof decor. Soms had ik het gevoel dat ik ogen te kort had om alles te volgen. Misschien kwam dat ook wel door het feit dat ik op het balkon zat. Dan is alles verder af.

Het verhaal was wel leuk. Een demente man die niet meer goed weet wat vandaag of gisteren gebeurde. Wat ze in ht stukje tekst schrijven om het stuk te verkopen, heb ik zo niet ervaren. Er staat dat zijn omgeving zich zorgen maakt? Neen, joh! Ze kwamen alleen maar profiteren! En misbruik maken van de situatie. Er was daar juist niets van bezorgdheid te merken. Wel raar dat ze over het verleden spraken, maar nooit echt gezegd hebben wat hun gemeenschappelijk deler was…

Alleszins, de tekst was grappig. Het verhaal iets minder. De cast was steengoed. Wederom heb ik ervan genoten.

Boeken

covers_boektoppers_B_chatroom1Chatroom ~ Helen Vreewswijk

“Dit is hem.”
Nieuwsgierig hield Marcia het gezicht van Floor met haarogen gevangen.
“Hij is achttien en heet Erik. Nou, wat vind je van hem?”
“Waarom is hij eigenlijk in zijn onderbroek?” wilde Floor weten.
“Daarom. Wat vind je nou van hem?”
“Hij is best knap.”
“Best knap? Hij is een stuk.”
Floor grijnsde. “Oké, hij is een stuk. Hoe lang ken je hem al?”
“Bijna drie weken.”
“Wat is dat nou met die onderbroek?” viste Floor.
“We hebben voor de webcam onze broek uitgetrokken. eerst hij en toen ik, gewoon voor de lol.”
Verscholen achter hun anonimiteit surfen Floor en Marcia rond op het internet, op zoek naar leuke jongens. Op een profielsite presenteren ze zich zo aantrekkelijk mogelijk. Ze veranderen hun naam en leeftijd en passen hun uiterlijk aan. Helaas zijn Floor en Marcia niet de enigen die de waarheid verdraaien. Al snel raken de meisjes verstrikt in een web van intriges en dan verandert een onschuldig avontuur in een ware nachtmerrie.

Dit boek zat in een pakket van boektoppers voor dit schooljaar voor de tweede graad. De perfecte doelgroep voor dit boek en dit verhaal. Ik heb het dus gelezen vanuit het standpunt leraar zijn.

Wat vond ik er nu van?
Beklijvend, een eye opener, een boek dat veel ruimte biedt om mee aan het werk te gaan.

Zou ik dit boek aanraden?
Ja, aan elke ouder met (tiener)dochters. En ook aan alle leerkrachten secundair onderwijs. Enfin, aan iedereen in feite.

happy-11Happy mama ~ Erika Van Tielen

In feite kan je alles wat ik over dit boek te zeggen heb al lezen in mijn verslag over de boekenbeurs. Ik ga dit dus niet nodeloos herhalen. Het laatste wat ik wil is je vervelen met herhalingen.

 

Musicals

Ons weekendje Londen heeft ons verleid tot het bezoeken van de musical Cats. Het ventje die nooit leest en me meenam naar de boekenbeurs en die nooit naartoneel gaat, ging met mij toch in een zeer knap Londens theater naar Cats kijken. De musical bestaat al 25 jaar, of langer, maar ze blijft mooi. Echt. Ik heb er immens van genoten! Dit was dus redelijk impulsief gebeurd. Wat het net zo leuk maakte. Foto’s zullen volgen in mijn reisverslagje.

Liefs,
Me, Myself and We.

Een gedachte over “Cultureel erfgoed deel 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s