Wiskundig afvallen

Gisteren informeerde Miss Caesar via Instagram naar mijn studies PAV en afvalplan. Waarvoor trouwens dan. Om niet alleen via IG te antwoorden, schrijf ik er een blogbericht over. Want mijn antwoord zal lang zijn.

Zoals jullie wellicht al weten probeer ik een paar kilootjes te verliezen. Alleen gaat dat niet zomaar. Ik moet er veel moeite voor doen. Ik let op mijn eten, probeer niet te snoepen (heel af en toe gebeurt dat wel) en ik drink geen frisdrank meer. Ik ben nog niet veel kwijt, maar toch al een begin. Nu ben ik al op het punt gekomen dat ik blijf hangen. Ik zal nog meer op mijn eten moeten letten, vrees ik. En uiteraard gaan bewegen. Maar wanneer moet ik dat doen? Ik heb nu al zoveel te doen! Werken, studeren, huishouden, kinderen. Ik vind het moeilijk om er nog een halfuur tussen te persen waarin ik ga bewegen. Ik zal wel moeten, want zonder lukt het niet.

Ik heb het boek 365 dagen weight watchers gekocht, maar mannekes. Dat is nogal een werk om die gerechten te prepareren zeg! Dat is niet voor een werkende mens weggelegd zenne. Apart koken voor elks, mijn lunch moet soms in deo ven bereid worden, net zoals mijn ontbijt. Ik heb daar geen tijd voor joh! Ik zou wel graag in het weekend koken voor de hele week erna, maar hoe begin je daaraan? Ik ga er eens diep over nadenken…

Voor de rest ben ik al – al zeg ik het zelf – goed begonnen met PAV (project algemene vakken) als mijn tweede onderwijsvak. Ik heb er zin in! Het is een vak op het lijf geschreven van een duizendpoot, of niet soms? Geschiedenis interesseert me wel, maar niet genoeg om daar continu mee bezig te zijn (met alle respect voor de geschiedenisleerkrachten). Daarom denk ik dat dit wel een vak is waar ik mijn ei in kwijt kan, en dan vooral mijn creatief ei. Dat wordt ook min of meer vereist.

Momenteel ben ik bezig met het opleidingsonderdeel “rekenen en probleemoplossend denken”. Ik ben nochtans geen wiskundig genie maar ik heb me hiervoor opengezet. Er wordt fel de nadruk gelegd op het feit dat jij als leerkracht geen afkeer mag hebben van wiskunde want dat de leerlingen dit gevoel oppikken. Ik heb dit goed opgeslagen, maar af en toe kom ik wel vast te zitten. Soms zie ik verderop in de cursus toch nog wat er exact bedoeld wordt (zoals over het binair talstelsel en het omzetten van decimaal naar binair en omgekeerd), maar met de volgende definitie ben ik even helemaal het noorden kwijt… Ik zal hem jullie niet onthouden en ik hoop dat er iemand is die me even wat zaken kan verduidelijken.

De definitie van de optelling klinkt als volgt:
De som c van twee natuurlijke getallen a en b is het aantal elementen van de vereniging van twee gescheiden verzamelingen A en B waarvan respectievelijk a en b het aantal elementen zijn.

Het ergste aan heel de zaak is dat ik deze definitie niet snap (oh help!) en dat ik deze moet visualiseren. *krijgt instant grijs haar*

Voor de aftrekking is de opdracht dezelfde: de definitie visualiseren. Deze definitie is de volgende (weeral Chinees voor mij).
Het verschil c van twee natuurlijke getallen a en b is het aantal elementen van het verschil van de verzameling A en haar deelverzameling B waarvan respectievelijk a en b het aantal elementen zijn.

Ik snap het deels, maar waar ik over struikel zijn die (deel)verzamelingen. Willen ze daarmee bedoelen dat appels bij appels opgeteld kunnen worden, en niet appels bij peren?

Voila! Ik begin weer over eten te schrijven. Gelukkig is het fruit. Maar als ik voor zo’n breinbreker kom te zitten (voor mij persoonlijk, he) dan durf ik al is aan de chips of snoepjes te zitten ofzo. Ook niet goed als je wil afvallen, he!

Is er iemand anders die mij even wegwijs kan maken in het wiskundeverhaal? Maar als je er niets van weet, laat het dan zo, he. Anders geraak ik helemaal in de war! Alvast bedankt trouwens.

Liefs,
Me, Myself and We.

9 gedachtes over “Wiskundig afvallen

 1. MissCaesar zegt:

  Hey!
  PAV is inderdaad vaak creatief, een van de redenen waarom ik er zo van hou 😉 De wiskunde begrijp ik ook, maar aangezien Trijnewijn jou zal helpen laat ik het even voor wat het is.
  Wat betreft het WW-boek: ik heb het nooit volledig gevolgd hé, ik neem wel hun gerechten als richtlijn. Als er bijvoorbeeld 100g aardappelen zou staan, dan neem ik geen 300g. En verder blader ik gewoon doorheen de gerechtjes en kies ik het ontbijt/ de lunch / … waar ik de ingrediënten en tijd voor heb. Verder vond ik het wel een goeie start en zoals jij zegt: veel in de diepvries steken. Er zijn ook “goeie” kant-en-klaar dingen verkrijgbaar voor drukke(re) momenten. Bij mij lukt het, denk ik, omdat ik weet dat het nu of nooit is. In ieder geval top dat je toch al kilo’s kwijt bent!!! Bewegen doe ik verder ook niet (dat mag niet met mijn rug), alleen de rugoefeningen voer ik flinkjes uit.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hersenspinselkrabbels zegt:

  Ik heb goede resultaten met een diëtiste. De eerste 4 kilo’s, Daarna op mezelf. In totaal 13 kg kwijt. Mijn schoonvader doet het nu ook met een diëtiste en is 6.5 kg kwijt.

  Like

 3. Flavie zegt:

  Met WW dieten is het heel belangrijk te weten hoeveel punten je mag eten en het nauwkeurig opschrijven, zo weet je ook wat je eet.
  Zou het niet beter zijn om de boodschappenlijst van WW aan te schaffen, zo kan je zelf kiezen wat je eet… in plaats van hun 365 dagen boek?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s