Bijna weekend

Het is vrijdag en dat betekent dat vanavond het weekend begint. Of toch voor de werkende mens die op vrijdag zijn laatste dag werkt. Andere werkende mensen die op zaterdag ook nog paraat moeten staan, hebben die eigenlijk wel weekend? Enfin. Voor mij begint het weekend straks, na het werk.

Wat staat er zoal op de planning?
In feite niet zo heel veel.

Vanavond de kindjes gaan halen in de school en de crèche. Dan naar huis en de oudste voor tv installeren. Die is zo moeilijk als die moe is dat daar geen land mee te bezeilen valt. De kleinste zet ik op de speelmat en die trekt zijn plan wel.
Als ze allebei geïnstalleerd zijn, schiet ik ongegeneerd naar boven en doe mijn jogging aan. Als ik dan terug beneden ben, begin ik aan het avondeten. Voor Mauro en Het Ventje is het brocolli met Ardeense vinken en aardappelen, voorafgegaan door bloemkoolsoep. (Ik heb de overschot bloemkool van gisteren nog een beetje verder gekookt, gekruid en dan de staafmixer ingezet. Lekker makkelijk!) Voor mijzelf zal het een gerecht worden uit het boek “365 dagen weight watchers”. Hopelijk is het eetbaar! Maar aangezien het boek nu niet bij mij ligt, heb ik geen flauw benul wat ik ga eten. Ik zie dat straks wel.
Na het eten gaan de kindjes in bad en dan naar bed. Of toch Mauro, en liefst tegen 8 uur. Ilian drinkt nog een fles rond tien uur dus die blijft nog een beetje op.

Morgen worden we dan gewekt door ofwel babygebrabbel, ofwel “mamaaaaaa”-geroep. Afhankelijk wie het eerst wakker is. Meestal zo rond halfacht, acht uur. Met een beetje geluk voor ons nog later. Er wordt dan een fles gedronken door Ilian, ontbeten door Mauro en mij. Het Ventje eet niet ’s morgens.
Nadien zien we wel wat we doen. Ik zou het liefst van al naar de Shopping in Sint-Niklaas gaan. Ik heb wat nieuwe lingerie nodig en dan kunnen we dat ineens combineren met een fotoshoot van ons gezin bij Portrait Studios. (Ik zou ons allevier in een jeans met wit bovenstuk willen proppen.) Toen Mauro baby was hebben we dat gedaan. Nu is het de beurt aan Ilian om fotomodel voor één dag te zijn. Hopelijk gaat Het Ventje mee in deze plannen.
’s Avonds om acht uur ga ik naar een dansvoorstelling kijken met twee buurvrouwen. We gaan met de fiets (doet er mij aan denken dat ik mijn banden moet oppompen). Nadien gaan we dan een wijbar in Aalst aanvallen.

Zondagnamiddag krijgen we bezoek. Daarvoor ga ik nog appelcakejes bakken. Dat kan smaken bij een lekker tasje koffie. Als het bezoek dan weg is gaan we naar mijn ouders om te dineren. Ik moet eraan denken een USB stick mee te nemen om de foto’s van ons verjaardagsfeestje mee naar huis te krijgen. In het terugkeren naar huis stoppen we waarschijnlijk bij mijn schoonmama. Maar dat is nog niet zeker. Ik zou dan graag Mauro daar gaan afzetten zodat die daar blijft slapen. Die heeft maandag geen school en dan kan hij rustig blijven liggen enzo. Enfin. Dat zien we nog wel.

Ik denk dat we weer een fijn weekend tegemoet gaan. Wat zijn jullie plannen?

Liefs,
Me, Myself and We.

12 gedachtes over “Bijna weekend

  1. Hersenspinselkrabbels zegt:

    Leuke vooruitzichten! Ik drop de kleine vanavond bij mij moeder, waar ze blijft slapen. Dan een hello fresh maaltijd maken, en met zus naar de tweedehandsverkoop voor kinderkleertjes en speelgoed van de gezinsbond. En daarna iets gaan drinken naar ’t stad. Wat al zo lang geleden is!

    Liked by 1 persoon

  2. Liese zegt:

    ik ben al het hele weekend nacht aan het werken, dus ik heb niet echt weekend, maar toch ook wel een beetje wel hoor 🙂 (zie mijn blog) Deze middag bij vrienden koffietje gaan drinken en vanavond de laatste nachtdienst 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s