De ochtendroutine chez Me, Myself and We #boostyourpositivity

In het kader van de #boostyourpositivity-actie van Danone, geef ik jullie een inkijk in onze ochtendroutines. Dit is namelijk de eerste opdracht. Als jullie op de # doorklikken, vinden jullie over deze actie meer uitleg.

Eerst en vooral zijn er twee soorten ochtenden bij ons: die waarbij ik moet gaan werken, en die waarop ik thuis ben (’s woensdags).

IMG_4802Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag loopt mijn wekker af om 5u30. Ik spring onder de douche, kleed me aan, smeer dagcrème, doe mascara op, kam mijn haar en om 6u ben ik beneden. Ik zet dan alles klaar: een tasje koffie, een glaasje versgesperst fruitsap (sinds een week, extra vitamientjes!), mijn muesli, brood, beleg, boter, cracotten, fruit… Ik drink mijn tasje koffie en eet ondertussen mijn muesli. Als die muesli op is, begin ik met de boterhammetjes te smeren voor Mauro. Eentje met confituur als ontbijt, eentje met kaas en eentje met vleesje voor in de brooddoos. Een rolletje hespenworst en een babybelleke worden ook in de brooddoos gelegd. Dan snij ik een stuk fruit voor Mauro, als tienuurtje. Koekjes krijgt hij ook mee voor in de namiddag. Een drinkfles van cars met water in wordt ook nog in de boekentas gestopt. Alleen vraag ik me wel af wat hij wanneer eet, want ik denk dat hij eet waar hij zin in heeft.
Ik stop mijn cracotten en beleg in mijn zakje, steek er nog een stuk fruit bij en ruim dan de tafel af. Afvegen doe ik ook nog snel zodat alleen onze fruitmand en Mauro zijn ontbijt op tafel liggen. Ik vertrek dan rond 6u45 à 7u en zie geen enkel van mijn jongens.

Een ontbijt op woensdag

Een ontbijt op woensdag. Voor één keer met Brandweerman Sam als gezelschap.

Op woensdag is het altijd anders. Dan sta ik pas op om 6u45. Ik schiet in mijn training, bind mijn haar snel samen en ga Ilian wekken. Ik kleed hem aan en geef hem zijn flesje. Om 7u15 is het de beurt aan Mauro om op te staan. Dit verloopt al een pak moeilijker en gaat soms gepaard met “ik wil in mijn bed blijven” en “ik wil mijn pyjama aanhouden”. Tegen 7u30 zijn we beneden en krijgt hij ontbijtgranen met melk. Ik eet dan ook mee met hem. Een koekje en drinkfles worden in zijn boekentas gestopt. Tegen 8u zeg ik tegen Mauro dat hij nog eens moet gaan plassen. Ondertussen pak ik Ilian in. Bij mooi weer gaan we te voet naar school, bij regenweer nemen we de auto. Pas als ik thuiskom van de jongens af te zetten spring ik onder de douche.

In het weekend zien onze ochtenden er altijd anders uit. Ofwel gaan we koffiekoeken halen, ofwel eten we samen, ofwel eten we apart… In het weekend is er geen routine. Dat is ook eens fijn.

Ziezo. Onze ochtenden lopen redelijk gestructureerd en vooral gemakkelijk voor Het Ventje. Die heeft niets meer te doen behalve de kinderen te wekken en aan te kleden en Ilian zijn fles te geven. Zalig, toch?

Liefs,
Me, Myself and We.

5 gedachtes over “De ochtendroutine chez Me, Myself and We #boostyourpositivity

  1. Flavie zegt:

    De ene week sta ik ook om 5u30 op… vlug de douche in en met de bus richting het werk, dan werk ik van 7u tot 15u15.
    De andere week sta ik op 6u30 op… smeer de boterhammetjes voor de mini-me’s… maak ik ze wakker… spring ik vlug onder de douche… ondertussen eten de mini-me’s hun boterhammetje en doen ze hun kleertjes aan… vlug tandjes poetsen en om 7u zitten we in de auto…
    Zot hé… als ik dat hier zo lees!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s