Opruimen II

Blijkbaar is het een microbe in Blogland, maar opruimen: iedereen heeft er precies zin in! Nochtans is de tijd van de grote lenteschoonmaak toch al lang voorbij? Miss Caesar heeft er zelfs ook al een bericht over geschreven. Het programma waar zij naar verwijst heb ik ook graag gezien. Is dat trouwens niet die half-zwarte vrouw met altijd zo’n grote bloem in haar haar? Ik zie die wel graag bezig en ik heb al leuke ideeën gehaald uit dat programma. (Of ik denk toch dat het uit dat programma was…)

Zo heb ik ooit eens gezien dat er iemand een handaftrekker had bewerkt, die had uit het rubber kleine stukjes geknipt. Die smeerde dan een dikke laag verf op de muur, ging daar met die aftrekker over en zo werd er reliëf gecreëerd in die verf en was dat een leuk effect. Ik weet alleen niet waar ik dit in ons huis ten uitvoer zou kunnen brengen…

Enfin. Om terug te komen op mijn eigen opruimgekte, diezelfde Miss Caesar vroeg al naar foto’s. Ik had daarop geantwoord dat er foto’s gingen volgen als er al vooruitgang werd geboekt, maar daar ga ik niet op wachten. Misschien is het juist beter om al foto’s te posten zodat ik verplicht word om niet te lang te wachten. Ofzoiets…

Eerst en vooral volgen de foto’s van mijn opruimronde van gisteren. Aangezien er een technieker van Telenet ging langskomen om alles eens in orde te zetten (na vier jaar, maar allez, het is nog maar recent dat we op zolder ook internet nodig hebben) was het nodig dat die ruimte had om te bewegen en de zaken te checken.

Ons bureau voor ik ben beginnen opruimen.

Ons bureau voor ik ben beginnen opruimen.

Ons bureau tijdens het opruimen.

Ons bureau tijdens het opruimen.

Ons bureau na het opruimen.

Ons bureau na het opruimen.

Nog een beetje papierwerk te klasseren.

Nog een beetje papierwerk te klasseren.

De rest van de zolder. Ook nog een beetje werk aan zo te zien...

De rest van de zolder. Ook nog een beetje werk aan zo te zien…

Mijn volgend project waar ik dringend werk van moet maken is de berging. Dit zijn ongecensureerde foto’s van hoe het er de dag van vandaag voor staat. Redelijk schandalig, in feite, en door de berging gaan zonder je benen te breken is ook een hele opgave… Dringend werk van maken, en dan nadien zou ik graag een nieuw schoenenrek hebben… Zo wordt de ingenomen plaats van de schoenen een tikkeltje smaller waardoor de doorgang in de berging weer breder wordt. Nu is alles juist gepast zodat de deuren van de frigo, diepvries, wasmachine en droogkast net open kunnen, maar dan kan er niemand meer langs.

Ook zou mijn strijkgerief naar de zolder moeten. Daar staat de was altijd te drogen. Als die dan droog is, brengen we die twee verdiepingen naar beneden om te strijken. Als niet alles gedaan is, worden de manden ongestreken was weer naar boven gebracht. De eettafel ligt vol kleren die dan ook nog eens weggelegd moeten worden voor ik begin te koken… Ik haat het dat heel mijn living overhoop ligt als ik gestreken heb of nog aan het strijken ben! Ook wordt het dan zo warm in onze living… Niet te doen. Enfin. Op zolder maakt het dan niet zoveel uit dat we dan niet direct opruimen. En dan moeten we ook niet continu met de manden over en weer lopen.

De berging.

De berging.

De berging.

De berging.

De berging.

De berging. En ons schoenenrek… Schandalig, he. Dat we die juweeltjes niet beter verzorgen, seg.

Dit zijn al een paar confronterende foto’s en nu zien jullie echt dat we nog veel werk hebben! Ik hoop binnenkort snel een update te posten zodat jullie vooruitgang zien, en ik ook! Hopelijk zijn jullie nu niet geschrokken door de wanorde in ons huis…

Liefs,
Me, Myself and We.

11 gedachtes over “Opruimen II

 1. misscaesar zegt:

  Tof zeg! Het zal een stukje voyeurisme zijn in mij maar ik vind niets fijner dan neuzen bij anderen 😉 Vooral om dingen op te steken over hoe wij het eventueel kunnen doen/aanpakken. Ik kwam zo een blog tegen (de naam ontsnapt me) die allerlei linkjes plaatst naar filmpjes waar mensen een “hometour” geven, zaaaalig! In ieder geval, ik vind dat jouw huis er helemaal zo erg nog niet uitziet hoor! En een bureau dient nu eenmaal om aan te werken hé. Veel succes met de verdere ruiming!

  Geliked door 1 persoon

 2. Annelyse zegt:

  zo erg vind ik het nog niet hoor. Precies of het op een ander beter is.
  Ikzelf heb ook een strijkkamer, daar plooi en strijk ik de was, en daar staat ieder zijn mand met zijn geplooide en gestreken kleren en daar hangt ook een kledingrek waar ik de hemden … hang.

  Wat zalig is, is inderdaad dat de was niet in de living staat en dat ik nooit mijn strijkplank moet wegzetten.

  Mijn strijkkamer is ook knutselkamer, buro, ….. en feitelijk alleen voor mij. Tevens het warmste plekje in huis doordat de boiler er ook staat. Ik hou echt van dat plekje

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s