Blogkalenders voor beginners

Na mijn nogal wanhopige uitroep van vorige week, kreeg ik als tip om op deze blog te gaan kijken wat ik dan ook prompt gedaan heb. Sta me toe dat ik onmiddellijk en op slag verliefd ben geworden. Op de blog natuurlijk!

Kathleen biedt cursussen aan om je blog te boosten. Zelf noemt ze dit meststoffen voor je blog. Ik weet niet wat ik eerst moet doen: lezers lokken en hier houden en pas daarna investeren, of eerst investeren in de hoop dat ik meer publiek krijg? Alvorens ik ook maar enig iets zou investeren, heb ik eens gekeken op haar blog en zag ik dat er een bepaald document (gratis) werd aangeboden, namelijk ‘Blogkalenders voor beginners’. Let’s name it: ik ben een beginner, he! Ik heb dit document dan gedownloaded en afgeprint (jammer genoeg niet in kleur) en ben ermee aan de slag gegaan. Ik moet zeggen: het was interessant en ik heb al een paar ideeën opgedaan. Hopelijk gaan jullie de veranderingen merken en appreciëren.

IMG_3943

Zo ziet de voorpagina eruit.

IMG_3944

Eerst moet je eens nadenken over mogelijke rubrieken voor je blog.

IMG_3945

Dan krijg je agenda’s die je zelf moet invullen, want Kathleen weet niet alles.

IMG_3946

En zo kan je een tijdje vooruit plannen om ervoor te zorgen dat er geen te grote ‘gaten’ in je blog vallen.

Deze bundel moet nog in mijn map geraken en dan is dat ook weer geordend. Ik ga niet vertellen wat ik allemaal in gedachten heb. Jullie zullen dit wel ondervinden in de loop van de tijd.

Het Blogboek is ondertussen ook in mijn bezit. Die lieve schat Carrie heeft ze naar me opgestuurd. Wie weet kan ik daar ook nog ideeën uithalen. Maar dan het liefst op mijn eigen ritme en naar mijn eigen smaak. Ik ga niet klakkeloos kopiëren maar er mijn eigen schwung aan geven. Ik ben zeer benieuwd of dit een (liefst positief) effect zal hebben op mijn blog.

Liefs,
Me, Myself and We.

9 gedachtes over “Blogkalenders voor beginners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s