Facebookloos bestaan

Vorige week dinsdag heb ik beslist mijn account te deactiveren. Zondag heb ik de knoop doorgehakt om mijn account definitief te verwijderen. Dat is toch niet zo simpel als een account aanmaken!

What a relief! Ik voel me van slag beter! Alleen heb ik nu wel mijn wederhelft opgetrommeld om lid te worden van de groep van de school van Mauro. Anders geraken we misschien niet aan de foto’s van het schoolfeest… En om daarvoor alleen terug een account aan te maken…

Ik heb veel minder het gevoel dat ik op de hoogte moet zijn van de dingen. Als ik iets wil weten, dan mail of sms ik zelf naar die personen. Dat de anderen hun zaken maar op facebook uitvechten. I don’t care. Ik voel me – eerlijk waar – veel beter! Meer tijd om te bloggen, te Instagrammen, te Twitteren (en dan nog in beperkte mate vind ik.)

Ik word volwassen!

Als de wereld vergaat, zal ik niet het via facebook vernemen vermoed ik. Als iemand van mijn getrouwde vrienden gaat scheiden (wat ik nu niet direct verwacht) dan denk ik wel dat ze me dat persoonlijk zullen meedelen? Enfin. Ik voel me er veel beter bij!

Dank u wel, innerlijke ik.

Liefs,
Me, Myself and We.

10 gedachtes over “Facebookloos bestaan

 1. Sweet and Sassy zegt:

  Tof dat je blij bent met je keuze! En wss als vrienden weten dat je geen Facebook hebt dan zullen ze je wel wat vaker mailen ofzo hé om je op de hoogte te houden? Mijn beste vriendin heeft geen Facebook en wij mailen elkaar regelmatig met foto’s en hoe het gaat enzo 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. memyselfandwe zegt:

  Ieder moet dat voor zichzelf uitmaken, natuurlijk. Ik heb er alleszins geen spijt van. Als iemand mijn kinderen wil zien, dan moeten ze maar langskomen. En vice versa… Veel succes jullie met het ‘maken van jullie keuze’. (Voor zover je hierover loopt te twijfelen natuurlijk.)

  Like

 3. Madeleine begint opnieuw zegt:

  Ik heb geen facebook…nooit gehad ook en mis het ook niet. Het is precies zoals jij schrijft: als de wereld vergaat verneem je vast niet via facebook. Merk dat steeds meer mensen er een beetje van terugkomen. Voor sommige dingen is het leuk en handig…maar er komt ook zoveel nutteloze rommel voorbij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s