Nieuwjaarsdrink

Vrijdagavond, 2 januari 2015. Afspraak met mijn buurvrouw in een goedkope supermarkt om inkopen te doen voor de nieuwjaarsdrink van de dag nadien met onze buren. Ik zal eerst eens even schetsen hoe dat ontstaan is.

Wij wonen in een nieuwe wijk met 85 huizen. Wij wonen in 1 huisje. Achter ons huis loopt er een klein baantje naar onze garageboxen. Dit is privé-eigendom van tien huizen die op dat baantje uitkomen. In de zomer komen we elkaar wel eens tegen en durven we al is blijven hangen op elkaars terras, maar in de winter is dat minder evident. Vandaar dat we drie jaar geleden begonnen zijn met de Klaverbubbels. (Wij wonen in de Klaverstraat, vandaar deze naam.) We drinken dan samen een glaasje bubbels op het nieuwe jaar in het verschiet en op de buurschap. En om de contacten in de winter ook een beetje te onderhouden. We vragen dan een bijdrage  van € 5 per persoon en hiermee gaan we dan winkelen.

Het eerste jaar was er véél te véél drank en te weinig eten. De dronken staat  van Het Ventje nog in gedachten vergeet ik dat liever dan dat ik eraan herinnerd word. Ik ben van miserie en kwaadheid met onze zoon, toen zes maanden oud, bij mijn ouders gaan slapen. Tjah… Als er iemand geen maat weet te houden en niet naar je luistert als je zegt dat die beter iets anders drinkt en die kotst dan zijn ingewanden uit in de living… Neen, dank je. Voor mij was de maat vol.
Het tweede jaar was er véél te véél eten en te weinig drank… Ja, seg, wij waren ook nog onze weg aan het zoeken he.
Dit jaar was het evenwicht perfect. Genoeg drank, genoeg schnabbels. Niets moeten weggooien. En het was gezellig. Het Ventje had ook wel weer genoeg gedronken, maar nog niet zo erg als dat eerste jaar. Moet hij trouwens ook niet meer riskeren!

Dit jaar hadden we dus een glaasje bubbels voor iedereen, glühwein, twee bakken bier en vier flessen fruitsap. Qua schnabbels hadden we één soort warme hapjes die we in onze over moesten steken, kaas, salami, gehaktballetjes en chips. Het begon om 15uur in de namiddag en ik denk dat de garage sloot om 22uur. (Wij doen dat altijd in een garage van één van de buren. Die heeft er drie. Zo staan we altijd beschut tegen weer en wind, vooral met de kindjes.)

Dit jaar was een supergeslaagde editie. Neen, de baby heeft zich toen niet aangemeld. En niets wees erop dat dat zou gebeuren ofzo. Dus ik waggel nog altijd rond…

Liefs,
Me, Myself and We.

9 gedachtes over “Nieuwjaarsdrink

  1. Silke zegt:

    Wat gezellig!
    Wij hebben erg weinig contact met onze buren. (Hoewel mijn buren mijn ouders en grootouders zijn, dus daar heb ik dan weer wel veel contact mee. 🙂 )
    Maar verder veel oudere mensen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s