Nieuwjaar

Om drie uur, halfvier lagen we in ons bedje. Het afwasmachine had al één keer gedraaid en was leeggemaakt. Een tweede keer had het ook al gedraaid, maar nog niet leeggemaakt. De enige  afwas die er nog stond was van de taart en koffie. Dat viel al bij al nogal mee, vond ik. Al de rest was wel al netjes opgeruimd en afgeveegd.

Om halftien liep onze wekker af. We werden namelijk om elf uur bij mijn schoonmama verwacht. Ik had voorgesteld om haar – bij gebrek aan het bezoek van haar eigen dochter op nieuwjaar – mee te nemen naar mijn ouders. Dan was ze niet alleen en had ze toch nog een ‘feestje’ op nieuwjaarsdag.

Om halftwaalf zijn we bij mijn schoonmama gearriveerd. We zijn direct vertrokken naar mijn ouders waar we rond halféén waren. Er werd uitgebreid aperitief gedronken, inclusief de nodige hapjes. Een nieuwjaarsversje werd door onze knappe zoon opgezegd (voor zover hij dat al goed kon, want de oefentijd was een tikkeltje te kort door schoolwerk en zijn uitspraak net niet goed genoeg om helemaal duidelijk te zijn). Om halftwee gingen we aan tafel. Er was toast, gekookte eitjes, charcuterie, confituur, minikoffiekoekjes, fruitsap… Een brunch dus in feite. Lekker, gezellig en meer dan genoeg.

Er werd naar het veldrijden gekeken. Ik heb een beetje geslapen op de schoot van Het Ventje. Ik was behoorlijk moe van het feesten en de vergevorderde staat van mijn zwangerschap, denk ik.

Rond een uur of vijf, zes zijn we dan naar huis gegaan. Mijn schoonmama is nog meegekomen naar ons thuis om de overschotjes van oudjaar op te eten. (Niet dat anders niets kreeg, maar dat was er nu over. Konden we er maar beter met drie van eten, nietwaar?) Ik had dat hapje met gerookte zalm en amandelbrood van Jules Destrooper nog gemaakt. Ondertussen was de soep aan het opwarmen en stonden er al groentjes in de microgolf. Ik had de helft van mijn hapje opgegeten en ben ermee gestopt. Ik had geen soep gegeten. Ik heb de groentjes allemaal opgewarmd, samen met de gourmet. Maar eens alles op tafel stond, ben ik in de zetel gaan liggen. Ik heb daar de laatste tijd veel last van, maar als ik te veel hooi op mijn vork neem en te weinig rust, dan blokkeert mijn bovenrug tussen mijn schouderbladen en slaagt dat ook op mijn maag.

Ik lag dus uitgeteld in de zetel met een emmer naast mij. Mijn schoonmama en Het Ventje waren aan het eten, samen met onze zoon. Ik geraakte echt niet recht. Pas tegen een uur of halfnegen heb ik mij terug recht kunnen zetten en toch het  flesje van onze flinke zoon kunnen geven. Maar voor de rest heb ik mij heel koest gehouden.

Toen onze zoon dan zijn bedje had opgezocht, heeft Het Ventje mijn schoonmama naar huis gedaan en ben ik in bed gekropen. Daags nadien was mijn rugpijn wel over, maar het sluimerde nog zo’n beetje…

Enfin, het was een leuke dag en mijn schoonmama vond het ook fijn, zei ze.

Liefs,
Me, Myself and We.

6 gedachtes over “Nieuwjaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s