Oudjaar

Omwille van een relatief hoogzwangere status met oudjaar, werd er geopteerd om bij ons thuis de jaarovergang te vieren. Zo waren we dicht bij het ziekenhuis ‘in geval van’.

Zes volwassenen en vijf kinderen tussen één en vier jaar jong. Dat is nu niet onoverkomelijk veel, maar de drukte is toch niet te onderschatten. Hoe zag onze avond eruit?

Eerst aperitief, een glaasje cava, met chips en nootjes. Meer aperitiefhapjes had ik niet voorzien. Die grijpgrage kinderhandjes zaten er ook voor iets tussen natuurlijk.
Of in feite had ik wel aperitiefhapjes voorzien. Hier werd een voorgerechtbordje van gemaakt. Is eens iets anders, he! Op de foto zien jullie links onderaan drie tandenstokers met daarop 1 scampi en 2 stukjes perzik omwikkeld met parmaham. In het glaasje naast de satétjes, vinden jullie Griekse yoghurt gemengd met perzik en dille. Het glaasje rechtsonder, naast dat zwart bordje, bevatte gerookte zalm met daarop een laagje zure room met dille en daarbovenop een laagje amandelbrood van Jules Destrooper. Het glaasje daarboven was een mousse van roze garnalen. De drie ‘balletjes’ (of dat moest er zo toch uitzien en is lichtjes anders uitgevallen) was gerookte zalm met daarin een vulling van komkommer en granny smith appel in kruidenkaas (ik had per ongeluk kruidenboter genomen. Vandaar dat mijn balletjes geen balletjes waren…) Alles was om ter lekkerst, al zeg ik het zelf…

P1040127

Terwijl wij onze voorgerechtjes aan het verorberen waren, waren de kindjes soep aan het eten. Komkommer – en waterkerssoep, meegebracht door 1 koppel.

Na ons voorgerecht was het dan tijd voor onze soep. De soep werd nog afgewerkt met room en gerookte zalm. Het was wel lekker.
Tijdens onze soep, waren de kindjes aan hun hoofdgerecht bezig: balletjes in tomatensaus met pasta. Met wat anders doe je die kinderen plezier? Frietjes zag ik iets minder goed zitten om te bakken… Ik moet trouwens dringend mijn vet eens vervangen, denk ik.

Toen onze soep op was, hebben we gedanst en geknuffeld met de kinderen. Er werden nieuwjaarsbrieven voorgelezen.
Om tien uur hielden we al een ‘kindermiddernacht’. Er werd afgeteld, er werd gezoend… Daarna kregen ze nog een stukje taart en gingen ze allemaal slapen. Ze waren nogal moe…

Toen de kindjes in hun bed lagen, hebben wij ons hoofdgerecht opgegeten. Gourmet, maar met warme groentjes en koude patatjes. Als warme groentjes had ik worteltjes, boontjes, bloemkool en broccoli, inclusief béchamellesaus! Alles viel in de smaak en heel veel overschot hadden we niet.

Daarna was het  dan ook de beurt aan taart met koffie. Als ik mij niet vergis ook pas na het aftellen, maar nu voor de volwassenen. 🙂 Jammer genoeg met Sing that Song op de achtergrond. En dus ook Peter van de Veire, niet echt mijn idool… Soit!

Om 1 uur ging het eerste koppel met twee kinderen (die niet geslapen hebben trouwens) naar huis. Met het  ander koppel waarvan de kindjes wel sliepen, hebben we nog een spelletje gespeeld. Time’s up. Wij gaan het ons ook aanschaffen. Wreed plezant!

Binnenkort volgen er nog verslagen. Nu ben ik er even tussenuit om mij te laten soigneren door Ellen.

Liefs,
Me, Myself and We.

8 gedachtes over “Oudjaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s