Gelukkig 2015 !

Heel de maand januari mogen de beste wensen uitgewisseld worden. Ik ben er al redelijk laat mee, maar nog niet te laat.

Jaja, blogstiltes. Ze zijn voor niets goed. En toch heb ik gezien dat er nieuwe volgers zijn bijgekomen. Een welgemeende ‘dank u’ aan u allen! Dat doet deugd! 🙂

Hoe waren jullie feestdagen? Ik zal de mijne eens toelichten. Ik moet daarvoor wel eventjes in mijn geheugen graven, maar dat komt tijdens het schrijven wel goed. Ohja, ik waarschuw je nu al: het kan zijn dat er hier en daar een uitschieter van frustratie tussen zit, maar dat steken we op de hormonen lieve mensen.

Kerstavond hebben we bij mijn ouders gevierd, zoals elk jaar. We trekken ook twee namen om cadeautjes voor te kopen. Anders wordt het nogal veel. De ontvanger (mijn mama) van mijn zelfgemaakt kerstcadeau was zeer blij met haar cadeau. Ze drinkt er nog elke dag uit en heeft zeker twintig keer gevraagd of ik dat echt wel zelf gedaan had. “Ja, mama. Helemaal zelf.” Leuk, tof, origineel… Allemaal woorden die ze in haar mond nam. Mijn tweede ontvanger was mijn broer. Die is nogal gek van retro-dingen à la Betty Boop en van volkswagen. Nu ben ik het een beetje beu om voor hem alleen maar gadgets, en dan nog nutteloze, te kopen. Wat heb ik hem dan gekocht? Een t-shirt en trui. Nu moet je weten dat hij best wel moeilijk is om kleren voor te scoren, maar een paar  dagen later droeg hij die trui toch al. Hij was er oprecht blij mee. Voor mijn eigen Ventje (want  die krijgt sowieso iets) had ik een t-shirtje en hemd gekocht. Het t-shirt dient om onder dat hemd te dragen in plaats van een onderlijfje (ik ken eigenlijk het correct Nederlands woord hier niet voor omdat het quasi niet meer gedragen wordt, denk ik…).

Ikzelf ben ook verwend geweest. Ik kreeg van mijn Ventje een nieuwe portefeuille. Ook had hij nog een zilveren ketting voor me gekocht met een plakkaatje aan. Het is de bedoeling dat na de geboorte van zoon 2 dit plakkaatje gegraveerd wordt met de twee namen van onze kinderen. Ik draag graag zo’n neutraal zilveren ketting dat overal bijpast. Ik was er dan ook heel gelukkig mee. Een foto zal volgen van zodra het gegraveerd is, want zonder iets zegt dat niet veel…
Ook kreeg ik nog een witte, houten kist in cottagestijl met plaats voor vier foto’s op het deksel. In die doos kan ik dan ‘things’ steken. Leuke doos die een mooie plek zal krijgen op mijn nieuw bureau! In de living heb ik daar geen plaats voor…
Ik heb ook nog een wafelijzer annex croque monsieur machine gekregen. Ik had er al één, maar dan zonder wafelijzer, en was daar niet zo heel tevreden over. De nieuwe heb ik ondertussen al gebruikt en die werd goed bevonden.

Het eten was voortreffelijk. Gelukkig had Het Ventje een BOB bij zich, want de champagne en wijn vloeide rijkelijk. Wacht maar! Volgend jaar ga ik er eens invliegen! 🙂 Ik weet niet meer zo goed wat de pot nu juist schafte, maar wel dat het hoofdgerecht bestond uit een wild stoofpotje. Alleen weet ik niet meer goed welk wild dier er op ons bord lag… En uiteraard kroketten!!

Kerstdag werd dan bij mijn schoonmama gevierd. Ook daar hebben we voor het eerst namen getrokken. We worden namelijk een grote groep en als we voor iedereen moeten blijven kopen, dan vliegen de centjes letterlijk de deur uit. De twee ‘volwassen’ tienerdochters van mijn schoonzus kopen zelf cadeautjes en die hebben een iets beperkter budget dan de werkende mens. Ik moest voor mijn schoonzus iets kopen en voor mijn schoonma. Gelukkig werden er cadeau-ideeën uitgewisseld, anders is dat quasi onmogelijk. Voor mijn schoonzus heb ik een t-shirt met lange mouwen van Desigual gekocht. Voor mijn schoonma twee nieuwe tefalpannen voor op haar inductievuur. Voor mijn eigen Ventje had ik dan nog een trui die past over dat t-shirt en hemd van daags voordien.

Wat heb ik gekregen? Een lamineermachine. Zal wel van pas komen tijdens mijn volgende stages en tijdens het lesgeven. Wacht maar af! En misschien ook voor privé gebruik…
Ik werd ook nog  verwend met een flesje parfum waar ik alweer lang naar verlangde, Amor Amor van Chacharel. De rode. Heerlijk geurtje!

Blijkbaar wordt er in onze families vooral ‘nuttige’ cadeaus gegeven met kerst…

We eten ook elk jaar hetzelfde op kerstdag. Toast met gerookte zalm. Tomatensoep met balletjes. Varkenshaasje met champignonsaus en kroketten. Een traditionele kerstbusch. Ook allemaal lekker.

We wilden dan afspreken wat we met nieuwjaar gingen doen, een week later. Schoonfamilie geraakte niet tot bij mijn schoonma op 1 januari en dan zijn het examens… Dus wat dachten we van de 17de januari? “Liever niet. Dat is de dag voor ik normaal gezien moet bevallen.” antwoordde ik. “Ja, zo komt er altijd iets tussen he.” werd er mij gezegd als reactie daarop door mijn schoonzus. Nota bene de meter van onze eerste zoon! Ik weet niet goed… Dat is bij mij niet echt in goede aarde gevallen… Of overdrijf ik weer?

Dit is het wat onze kerstdagen betrof. Later kom ik terug op oud – en nieuwjaar.

Liefs,
Me, Myself and We.

12 gedachtes over “Gelukkig 2015 !

 1. misssexandthecity zegt:

  Neen, je overdrijft niet, de opmerking van je schoonzus is ongepast ook al bedoelt ze het mss niet zo,…..een traditionele kerst,……:-), zalig hé,….en de datum komt nu echt wel dichtbij 🙂 :-), nog een steenbokske,…..

  Like

  • memyselfandwe zegt:

   Zeker een traditionele kerst. Niets zaliger dan dat!
   Bedankt om te vinden dat ik niet overdrijf. Ik weet niet of ‘ze het zo niet bedoeld heeft’. Het is een nogal rare familie met zeer vreemde gewoontes en al… 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s