Make-up leek

Heren, jullie gaan mij niet echt kunnen helpen, denk ik. Maar als jullie vrouwen hebben, zij misschien wel. Ik laat dus de keuze aan jullie om verder te lezen of niet. Ik zal het jullie niet kwalijk nemen als jullie hier stoppen.

Heden ten dage gebruik ik geen make-up behalve twee lagen mascara (per oog, welteverstaan). Als ik dat niet op heb, zie ik er maar pips en ziekjes uit. Of dat is althans het idee dat ik in mijn hoofd heb geprent en doodgewoon een kwestie van gewente.

Voor de rest heb ik nul komma nul ervaring met make-up! Hoewel ik mijzelf wel tracht te verzorgen. Zo smeer ik dagelijks een gezichtscrème van Vichy, smeer ik in de loop van de dag herhaaldelijk handcrème en lippenbalsem. Uiteraard douch ik ook dagelijks en was ik mijn haar om de twee dagen. Allez ja, de ‘gewone dagelijkse hygiëne’ schiet er zeker niet bij in!

Om nu terug to the point te komen… Met de winter in het land heb ik gemerkt dat mijn gezicht echt héél droog is waardoor mijn huid niet echt glad meer is. Daarom ben ik in de apotheek een scrub gaan halen. Ze hebben me een staaltje meegegeven, want ik heb een zeer gevoelige huid. Als ik de procuten van Nivea durf gebruiken, riskeer ik het om huiduitslag en nadien een vorm van eczeem op te lopen. In het gezicht is dat nu niet bepaald aantrekkelijk (op de rest van het lichaam ook niet natuurlijk) en als je weet waaraan dat ligt, dan vermijd je dat toch.

Nu heb ik gisterenochtend mijn gezicht gescrubd om nadien te hydrateren met mijn gezichtscrème. Ik moet wel toegeven dat mijn gezicht toch wel beduidend zachter aanvoelde. Maar na dat scrubben had ik zo’n vlekkerig gezicht! Ongelooflijk!

Afgelopen weekend ben ik naar de Libelle Winterfair geweest. Daar kwam plots een dame op me af met een gigantische kwast en een klein potje foundation. Ze zwierde nogal kwistig met die kwast over mijn gezicht en ik moet zeggen: het resultaat was niet lelijk. Er lag dus een fijn laagje foundation op mijn gezicht zonder dat ik dicht geplamuurd was en er fake bruin uitzag ofzo. Mijn huid was gewoon egaal gemaakt.

Nu komt natuurlijk de kat op de koord, dames (en die enkele heer die tot hier is geraakt).
Welke foundation gebruik ik het best? Ik zoek er één die zich aanpast aan mijn huid (dat ik geen halfuur moet zoeken naar de juiste kleur met het risico dat het dan nog fout is), niet te dik is, met een kwast aangebracht kan worden… Of zijn er andere opties? Rekening houdend met het feit dat ik al een crème gebruik (dus een BB crème ofzo, ik weet het niet zo goed…)

Liefs,
Me, Myself and We.

35 gedachtes over “Make-up leek

  1. nelevanmalderen zegt:

    Ik gebruik de producten van Clinique. Ik reageer ook nogal allergisch, vandaar, en laat me voor kleur ed adviseren in de parfumerie. Wel opletten, tijdens je zwangerschap reageer je sowieso anders of heviger op verzorgingsproducten…

    Like

  2. Flavie zegt:

    Euhm geen idee… ik gebruik dit nooit! Wel gebruik ik elke dag de producten van Avène, die zorgen voor een egale huid en af en toe ga ik onder de zonnebank om toch een naturel bruin kleurtje te hebben.

    Like

  3. tinyblogt zegt:

    Die gezichtscrème, daar zijn al veel testen mee gedaan. Bleek dat zelfs die van de Aldi goed werkte. Als de crème maar hydraterend is. En een nachtcrème die dan heel de nacht kan intrekken. Nachtcrème is wat vettiger.
    Wat ik niet snap, is dat ze je hebben aangeraden om te scrubben als je gezicht droog aanvoelt… Ik zou eerder zeggen: probeer een maskertje. Die kan je zelfs makkelijk zelf maken: halve avocado, halve banaan, prakken met 2 eetlepels yoghurt. Opbrengen en 20 minuten laten zitten, afspoelen met lauwwarm water.

    Ik ben ook fan van poederfoundation. Maar van een kleur die zich aanpast aan je huid heb ik nog nooit gehoord. Laat je inderdaad daarvoor adviseren. Als je niet superveel geld wil uitgeven in een parfumeriezaak, kun je net zo goed naar Yves Rocher. Ook daar hebben ze er verstand van en kunnen ze je iets aanraden. Succes!

    Like

  4. misssexandthecity zegt:

    Ik heb een hele vette huid. Maar let op met scrubben als je zo’n droge huid hebt, bio-oil is een goed produkt voor droge huid. Of als je in het gamma van de apotheek wil blijven, Louis Widmer Remederm creme. Wat jouw foundation betreft, er bestaan er voldoende voor een droge huid, BB-creme zou ik mijden zit vaak alcohol in en dat kan jij missen als de pest. De CC-creme van Clinique is goed en vettiger,….en die hoef je niet te kopen, ik heb hier nog liggen, voor mij is hij veel te vet. Hij past zich ook aan de kleur van je gezicht aan :-). Als je interesse hebt, vraag maar dan stuur ik hem op of spreken we af als we in de buurt zijn.

    Like

  5. Zo simpel is dan geluk zegt:

    Het verschilt heel erg per persoon welke foundation bij je huid past. Zowel qua kleur als qua vorm. Ik zou je dus, zoals al door anderen gezegd, door iemand laten informeren. Bij winkels als Douglas en Pour Vous heb je vaak verkoopsters die er verstand van hebben en ook op jouw huid uitproberen welke kleur erbij past.

    Like

  6. Rob Alberts zegt:

    Graag kijk ik naar een mooie vrouw.
    Make up aan de buitenkant is daarbij minder van belang, maar een mooi hart van binnen waardeer ik weer wel.

    Zelf gebruik ik graag een eenvoudige pot uierzalf voor een koude, schrale of beschadigde huid.

    Tips en adviezen van lieve vrouwen zijn dus voor jou beter op zijn plaats?

    Vriendelijke groet,

    Like

    • memyselfandwe zegt:

      Jouw tips zijn ook welkom. 🙂 ik weet ook wel dat uiterlijk niet alles is, maar als dat niet goed zit, je innerlijk ook niet. En aangezien een lens iets kan veranderen aan het uiterlijk waardoor die zich beter in zijn of haar vel gaat voelen, dan gaat dat hart vanzelf ook meer blinken…

      Like

  7. Inge zegt:

    Persoonlijk ben ik verkocht aan Nuxe. Ik gebruik hun crème fraîche light om goed te hydrateren en hun poeder: van die zie je niet dat je überhaupt poeder aanhebt. Is natuurlijk wel enkel via apotheek en niet super goedkoop… Maar met die poeder doe je zo lang dus dan vind ik die prijs wel verwaarloosbaar.

    Like

      • Inge zegt:

        Het wordt verkocht bij de apotheek maar ik vermoed dat niet alle apothekers het gamma verkopen. Ik heb er een tijdje geleden zelf eens een stukje over geschreven, je moet maar eens een kijkje nemen als je interesse hebt 😉

        Like

  8. kakel zegt:

    Misschien kun je beter wachten tot na de bevalling, want daarna verandert je huid onder invloed van de hormonen.
    De kleur van Foundation luistert erg nauw. Ik zou als ik jou was naar een winkel gaan waar personeel werkt dat er verstand van heeft, en de moeite neemt om je op te maken.
    Vooral een winkel met veel daglicht!

    Like

    • memyselfandwe zegt:

      Ik weet dat het goed bedoeld is, maar dan wil dat zeggen dat ik vlekkerig en rood de feestdagen door moet… Zie ik nu ook niet bepaald zitten eigenlijk. Ik ga nog zien wat ik kan fixen, want op die dagen wil ik me ook goed voelen. Ik maak dan altijd een gezinsfoto aan de kerstboom voor op mijn bureaukalender voor volgend jaar december. Dan moet ik dus op mijzelf kijken. Dan liefst toch als ik er goed uitzie, niet? 🙂

      Like

  9. kakel zegt:

    Mijn foundation heb ik trouwens bij Douglas gekocht. Een grote zaak met veel make-upmerken. Mijn dochter heeft een heel gevoelige huid en die koopt uitsluitend producten van De Tuinen, omdat alles wat ze daar verkopen van natuurlijke materialen gemaakt is.
    Liefs Kakel

    Geliked door 1 persoon

  10. anna1985nl zegt:

    Ik gebruik wel foundation, maar alleen in de avond.. Zodat niemand kan zien hoe verschrikkelijk slecht ik ben in het uitsmeren van foundation. Dat zegt denk ik meer dan genoeg over mijn kennis van juiste foundations kopen! Haha.

    Like

  11. annliesbet zegt:

    Zoals hierboven al vaak gezegd, kan je best eens naar een parfumerie gaan en je daar laten adviseren. Vraag verschillende staaltjes en test thuis op de binnenkant van je pols of in de plooi van je elleboog of je niet allergisch reageert. Zelf reageer ik op vanalles en nog wat en ik gebruik al jaren produkten van Clinique. Ook gebruik ik de foundation van Yves Saint Laurent, touche d’éclat: vrij duur maar ik reageer niet allergisch, de foundation is makkelijk aan te brengen en blijft heel lang goed. Nivea en dergelijke kan ik niet gebruiken omdat ik er dan binnen de kortste keren als een monster uitzie met rode vlekken, acné en zelfs cystes in de talgklieren. Oh en in de parfumerie leggen ze je heel graag uit hoe je zo’n foundation netjes kan opbrengen

    Like

  12. beaunino zegt:

    Ik heb ook een ontzettende droge huid. Net als jij gebruik in Vichy, maar dan die voor de extra droge huid. Voor mij is dit de beste crème die er is. Ik heb ook foundation van Vichy, vind alleen de kleur nogal grauwig.

    Like

  13. Siska zegt:

    Ik heb bij MAC zo’n adviessessie gevolgd en die dame heeft me toen aangepaste foundation geadviseerd.
    had voordien ook al wat dingen gekocht bij de apotheek en schoonheidsspecialiste, maar dat was zonder advies en dan gebruik je dat toch niet zoals het moet 😉
    ben blij dat ik heb laten doen, maar heb niet alles gekocht wat ze adviseerde hoor. enkel de basis

    Like

  14. kliefje zegt:

    Scrubben niet doen als je zo gevoelig bent! Dan kun je beter zo nu en dan exfolieren met een lotion, eens in de week ofzo. Ik kan Clinique van harte aanbevelen, alle producten zijn fijn en goed voor jouw huid. Laat je eens informeren.

    Like

Plaats een reactie