Liefste jongen

Nog twee maanden…
Nog twee maanden en we mogen je eindelijk zien.
Niet alleen zien, maar ook vastpakken, knuffelen, zoenen… Graag zien doen we je nu al, dus dat zit al snor. (Wat een woordspeling, en dat in Movember!)

Op wie ga je lijken? Op je papa? Op je mama? Ga je hetzelfde snoetje als je grote broer hebben?
We kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen, lieve schat.

Ik begin stilaan toch al wel af te tellen, zowel in weken als in maanden. Alleen zwangere dames begrijpen die wekentelling. Al de rest heeft er niks aan. Want 9 weken is twee maanden. Twee maanden is niet gelijk aan 8 weken. Het is moeilijk, he.

Ik zal ook nooit gemakkelijk in weken of maanden de leeftijd van je broer of van jou aan iemand meedelen. Ofwel ben je al een maand oud. Of zoals je broer, twee jaar en een half. Ik zou het in maanden nog niet weten hoe oud je broer is! Interesseert me in feite ook niet. En als het mij niets zegt, wat zou ik een ander er dan mee plezieren met die leeftijd in weken/maanden rond hun oren te draaien?

Je geboortekaartje is klaar, lieve schat. Alleen moeten mama en papa nog eens goed checken of alle cijfertjes en nummertjes wel kloppen. Dan is het alleen nog wachten op jou om je geboortedatum, je gewicht, je lengte, het uur en de kamernummer van het ziekenhuis te kennen.
De suikerboontjes zijn volledig klaar, op nog een kleine finishing touch voor de kindertraktaties na. Ik moet je naam nog op etiketten schrijven om erop te plakken, maar voor de rest is alles klaar. Ik ben er wederom zeer fier op. πŸ™‚ Een fotootje zal wel volgen om in je babyboek te kleven.

Voor de rest is er nog niets in orde. De zolder is aan de laatste afschuurfase bezig. Je opa komt dit vrijdag doen. Dan gaan we de zolder helemaal (of toch zo goed als) stofvrij proberen maken. Zaterdag en zondag zullen we dan aan het schilderen slaan. Ik wou eigenlijk heel graag deze zaterdag je grote broer bij oma en opa laten logeren zodat je mama en papa op restaurant konden gaan en eens een cinemabezoekje konden inplannen. Nadien eventueel nog een stapje in de wereld zetten en zondag uitslapen. Waarom wou ik dat eigenlijk doen? Omdat we deze zaterdag 6 jaar samenzijn, je mama en papa. Maar door het vele werk dat er thuis nog staat te wachten, doen we dat beter niet…

Het laatste weekend van november gaan we dan de vloer leggen op de zolder. Normaal gezien zou dat ook niet te veel tijd in beslag mogen nemen en moet dat op een weekendje geklonken zijn. Dan kunnen we jouw kamertje leeg maken, want die staat nu propvol met alles van de zolder en de bureau. We zetten alles in de dozen op zolder en dan beginnen de werken in jouw kamertje. Die moet ook nog geschilderd worden.
Als die dan geschilderd is, kunnen we jouw meubeltjes laten komen. Misschien dat we dan de hulp van je peter gaan inroepen om die in elkaar te komen vijzen. Zo voelt hij zich ook betrokken.

Pas als ik tevreden ben over jouw kamertje, dan pas zullen we meubelen gaan zoeken om de zolder af te werken. Het komt allemaal in orde! Ik ben ervan overtuigd dat de zolder ten volle benut zal worden. We gaan daar veel plezier aan beleven. Je mama om er te studeren, nadien om er te werken. Jullie om er te spelen met jullie grote racebanen. En als jullie puberen, kunnen jullie daar gerust gaan vertoeven met jullie liefjes. Ver weg van mama en papa, op jullie gemak.

Lieve jongen, stamp er nog maar lustig op los. Nu mag je je mama nog pijn doen. πŸ˜‰ Binnenkort is dat ook afgelopen. We kijken uit naar je komst, lieverd.

Liefs,
je mama.

11 gedachtes over “Liefste jongen

 1. misssexandthecity zegt:

  OMG ik ben met Big zaterdag precies 7 jaar samen,…….en geniet van deze periode, de puberperiode is niet echt leuk, hoewel mijn zoon begint te draaien :-),……en veel foto’s hΓ© πŸ˜‰

  Like

 2. memyselfandwe zegt:

  22 november is een speciale datum… Mijn ouders zijn toen ook begonnen verkeren. Maar dan 28 jaar eerder dan wij. πŸ™‚ En ze zijn nog steeds gelukkig samen. Wij zitten dus goed. πŸ˜‰
  Foto’s zal ik met hopen trekken. Genieten doe ik met volle teugen. En dat puberen, daar moeten we allemaal door zeker? πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 3. evavertelt zegt:

  Fijn fijn fijn! Het uitkijken-naar. Het voorbereiden.
  Zelf heb ik de laatste 3 maanden van mijn zwangerschap plat gelegen, en ik vond het zo jammer dat ik zelf niet mee kon voorbereiden!
  Al hadden wij geen extra kamer, laat staan een zolder, te schilderen of te vloeren πŸ˜‰
  We hebben nog bijna 3 maanden na de geboorte met z’n vieren op 1 keper geslapen en dan was het tijd voor onze grote verhuis.
  Ik wens je een wolk van een baby, en na de geboorte een zee van rust in dat prachtige huis waar je volop kan genieten!

  Like

   • evavertelt zegt:

    Ik ken het plafond van onze living en dat van mijn kamer in het uz tot in detail πŸ˜‰
    Maar zot worden of niet: je weet waarvoor je het doet, dus doe je het ook.
    Het is allemaal goedgekomen, met Flavie Γ©n met mij!

    Geliked door 1 persoon

 4. Silke zegt:

  Geniet ervan. Ik zou veel geld gegeven hebben om de laatste vier weken mee te maken.
  De laatste maand (de 8ste maand dus) was een hel. Met dagelijks aan de monitor, 101 onderzoeken. Ik heb geen seconden genoten. Dus doe jij het maar extra!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s