Stoppen

Lilith heeft het toch maar weer voor elkaar. Ze is van de ene dag op de andere gestopt met Facebook en Twitter. *staande ovatie* Ze vindt dat ze haar leven er te veel door laat bepalen, en dan met name haar humeur. Ik kan dat ergens begrijpen, hoor.

Ik zit ook veel te veel op facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Ik moet mezelf echt verplichten om dat maar één keer per dag te checken in plaats van constant. maar om nu te zeggen dat ik mijn humeur er door laat bepalen, neen, dat is niet het geval.

Als ik de goedhumeurkillers uit mijn leven wil, dan kan ik best stoppen met werken.

Ik begin elke dag om 8 uur met werken. Ik sta op om 5u45 om om 6u45 de deur achter mij dicht te trekken om om 8uur alive and kicking en volledig aangemeld aan mijn werkdag te kunnen beginnen.

Ik lees eerst mijn mailtjes. Die werk ik weg. Mijn postvak in is dan ook bijna constant leeg, op een paar kleine mailtjes na die in opvolging staan.

Nu las ik vanmorgen een mailtje over de inventaris die doorgaat op 21/11 en 22/11. Ik controleerde de lijsten om te zien of ik weer ‘vrijgesteld’ zou zijn door mijn zwangerschap, maar dat was dus niet zo. Ik sta erop om op mijn vrije dag van volgende week (ik werk niet op vrijdag, ik heb dan ouderschapsverlof) en de zaterdag mijn tijd op te offeren om de getelde zaken in ons computersysteem in te typen. Wel, van zo’n mailtjes krijg ik ‘de wubbe’! En zo’n mailtjes verknallen mijn humeur! Mijn dag kan daar echt door verpest worden, he. Dat is mijn probleem.

Ik trek mij die dingen veel meer aan dan ik zou moeten doen. Van die Facebookstatussen en Twitter updates trek ik mijn iks aan, maar mijn werk. Ik ben nochtans niet echt gemotiveerd meer, dus waarom zou ik ervan wakker liggen?

Ik ben nog volop aan mijn professionele looppbaan aan het timmeren. Nog drie jaar!

Oeps: ik ben in de val getrapt van zeuren en klagen. Mijn oprechte excuses.

Liefs,

Me, Myself and We.

10 gedachtes over “Stoppen

  • memyselfandwe zegt:

   Hm… Ze zijn subtiel. Binnenkort krijg ik een mailtje waar instaat: ‘je kan deze uren op een ander moment recupereren’. Wanneer??? Ik werk nog vijf weken van vier dagen. Ik heb in die werkende dagen vier volledige opleidingsdagen zitten. Ik heb twee dagen waarop ik anderhalf uur vroeger vertrek om naar school te gaan. Ik heb een halve dag verlof. En ik heb nog een dag verlof op te pakken voor eind dit jaar. Als ik al deelneem aan die inventaris en ik moet die uren ook nog opnemen… Dan kan ik beter vanaf maandag thuisblijven, denk ik zo…

   Like

 1. Tita zegt:

  Ik merk zelf dat ik ook te veel verslaafd ben aan de sociale media en dan voornamelijk aan facebook. Twitter kan ik wel dagen langs me heen laten gaan en instagram bekijk ik vaak maar 1 of 2 keer per dag. Maar facebook… En mijn mails… Maar ik erger me meestal inderdaad ook wel meer aan werkgerelateerde dingen. En als ik het goed begrijp houden ze dus geen rekening met je ouderschapsverlof voor die telling? Ik zou lekker thuis blijven.

  Like

  • memyselfandwe zegt:

   Natuurlijk houden ze daar geen rekening mee! Dat gaat wel om mijn privéleven, he. Dat is dus niet belangrijk. Het feit dat ik hoogzwanger ben ( na dertig weken ofwel zeven maanden mag dat stilaan gezegd worden) en niet langer dan een kwartier in dezelfde houding kan zitten, staan, hangen, liggen… En last heb van spierspanning in de rug: dat vergeten we ook eventjes…

   Like

 2. kakel zegt:

  Ik heb even op Hyves gezeten en heb daar het record van zo-min-mogelijk-vrienden verbroken. FB heb ik niet eens geprobeerd en ik ben het niet van plan ook. Als het belangrijk is, hoor ik het wel via een andere weg. Kunnen ze me altijd nog bellen 🙂

  Like

 3. mynameisblonde zegt:

  Ik ben verslaafd aan Facebook en co. Meestal laat ik er mijn humeur niet door bepalen, maar soms gebeurt dat toch. Bijvoorbeeld door al die berichten over de betoging. Mensen kunnen zo’n domme dingen posten. Vreselijk. Of deze week nog. Een vriend van me is gestorven, en op Facebook kwam het ene herdenkingsberichtje na het andere. Schoon, dat wel. Maar telkens zo emotioneel. Het leidde me zo vreselijk af van mijn werk, dat ik deze week Facebook even bande.

  Like

  • memyselfandwe zegt:

   Oei. Sterkte met het overlijden van je vriend.
   Ja, soms staan er debiele dingen op. Of raken ze je te diep. Ik mag nog altijd niet op de pagina van mijn buurmeisje gaan kijken, zeker niet op de datum van haar overlijden, of ik barst in huilen uit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s