Klagen en zagen

Sommige mensen doen niet anders dan steen en been klagen. Daarnet heb ik een blogje hieromtrent gelezen bij haar. Ook kwam ik uit op een krantenartikel uit Pittem over een brandweerman die vandaag uit het leven stapt. Een hardnekkige hersentumor heeft hem die beslissing doen nemen.

Er zijn zoveel dingen waar een mens over kan klagen. Mij zal je niet snel horen klagen over het feit dat ik verschillende keren uit mijn bed moest voor de zoon. Ik ben allang dankbaar dat ik nog uit mijn bed mag voor hem. Onze buren hebben dat geluk niet meer. Zij hebben in mei afscheid moeten nemen van hun dochtertje. Mij ga je dus niet snel horen klagen over het feit dat ik voor onze gezonde zoon moet opstaan.

In 2010 ben ik naar de crematie geweest van een meisje dat bij mij in de lagere school in de klas heeft gezeten. In januari had ze een beetje last van hoofdpijn. In mei van datzelfde jaar is ze gestorven ten gevolge van een hersentumor.

Onlangs las ik ook ergens in de krant dat er één of andere vakbond niet begrijpt dat de huidige dertigjarigen niet klagen over de veranderingen van pensioenen enzo. Ik vraag mij af waarom ik daar nu al over moet klagen? Dat gaat ongetwijfeld toch nog een keer of zeven veranderen eer ikzelf met pensioen kan en mag gaan. Het is dan toch beter dat ik voorlopig nog de kat uit de boom kijk en mij daar nu zeker nog niet druk in maak?

Waarom klagen mensen toch zo graag? Wees toch eens blij met wat je op dit moment hebt! Ik wil niemand persoonlijk aanvallen ofzo en dit berichtje kan ook als een klaagmuur beschouwd worden, maar is zeker mijn bedoeling niet.

Ik wil gewoon meegeven dat ik het niet goed begrijp dat er mensen op deze wereld rondlopen die zo verbitterd zijn dat ze in niets nog het positieve kunnen zien. Ik begrijp dat echt niet!

Er zijn toch zoveel leuke dingen waar je je wel aan kan optrekken? Sommige mensen zouden eens met hun hoofd tegen de muur moeten bonken om hun oogkleppen te doen afvallen.

Als iemand niet content is op zijn werk (zoals ik), dan moet die er maar iets aan doen om wél content te worden (wederom zoals ik). Ik val in herhaling door te zeggen dat ik dat echt niet begrijp, maar het is wel zo.

Enfin. Ik ga er mijn dag niet door laten verknallen, maar ik hoop toch dat er iemand door mijn kleine verhaaltjes inziet dat het leven zoveel meer biedt dan alleen maar geklaag en gezaag.

Liefs,

Me, Myself and We.

6 gedachtes over “Klagen en zagen

  • memyselfandwe zegt:

   Stoom afblazen moet zeker kunnen, maar zoals in dat blogje van gisteren: een wedstrijdje houden van om ter meest miserie… No thanks! Dat is hetzelfde als iemand die zegt: ‘Goh, ik voel mij precies niet zo goed vandaag’. en als antwoord krijgen ‘troost u, ik ook niet, en ik heb er dan nog koppiijn bij ook’. Om grijs haar van te krijgen!

   Geliked door 1 persoon

 1. misssexandthecity zegt:

  Sommige mensen zien niet meer in welke luxe wij leven,…..ik ben ooit in Indië geweest in de arme wijken, wat ik daar heb gezien zal ik nooit vergeten, waar zagen wij in godsnaam over!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s