De bizarre droom

Ik heb zéér slecht geslapen vannacht, dus als het mijn dagje niet is vandaag, dan komt dat daardoor. Jullie zullen er geen last van hebben, normaal gezien. Vandaar dat ik koffie drink vandaag, wat ik anders NOOIT doe. Ik heb echt het gevoel dat ik niet in gang geraak… Mijn blaffeturen hangen half dicht (zo zeggen ze dat bij ons als we kleine oogjes hebben J ).

Zo rond middernacht kreeg ik een stamp in mijn maag waardoor mijn avondeten naar boven kwam. In onverteerde vorm. Brrr…. Ik ben dan maar een glas water gaan drinken en heb me dan half rechtop gezet om geen last te hebben van mijn maag. Ik heb me dan ook voorgenomen om kleine beetjes te eten, verspreid over heel de dag en zeker niet te laat ’s avonds. Ik wil dat niet nog eens meemaken.

Nadien heb ik zowat alle uren van de klok gezien. Ook leuk. En ik weet absoluut niet waardoor. Ik heb nochtans geen examen ofzo vandaag. Ik moet wel naar school, maar voor algemeenheden, niet voor testen of feedback.

Ik heb dan ook nog zo vreemd gedroomd! Ik krijg er nog koude rillingen van als ik er aan denk.

Jullie kennen ongetwijfeld Harry Potter. Of jullie die boeken/films nu goed of slecht vinden, daar gaat het nu eventjes niet om. Het gaat hem over het verhaal an sich. Ik droomde namelijk dat ik een tovenares (of is dat hetzelfde als een heks?) was en dat ik oog in oog stond met Voldemort (de slechte uit de Harry Potter verhalen).

We stookten constant de spreuk Avada Kedavra op elkaar af, maar ik wist die spreuk altijd te ontwijken door achter de zetel te duiken. Voldemort lag in een andere zetel op sterven na dood en ik slaagde er niet in hem te raken.

Mijn ouders en mijn zoontje waren ook in dezelfde kamer als ik. Mijn zoontje was ziek en lag op de grond bij mij. Hij was zo ziek dat hij een spuitje moest krijgen om uit zijn lijden verlost te geraken. Ik nam mijn zoontje in mijn armen en wreef zachtjes over zijn knap snoetje. Mijn papa gaf het spuitje aan mijn mama en draaide zich om. Mijn mama zette het spuitje bij mijn zoontje en hij gleed zachtjes uit het leven in mijn armen.

Toen werd ik wakker. Gelukkig maar. Want het was een akelig echt gevoel dat ik hoop nooit mee te maken! Brrr…

Hoe komt het toch dat we soms zo levensecht kunnen dromen?

Liefs,

Me, Myself and We.

12 gedachtes over “De bizarre droom

 1. trijnewijn zegt:

  jakkes, zo’n vieze droom! Vooral het stuk over je zoontje. Klinkt bizar genoeg herkenbaar, ik droomde een tijdje terug dat we door omstandigheden naar een erg crappy huis moesten verhuizen waar er absoluut niet genoeg plaats was voor ons allevier en we onze dochter moesten opofferen. Ik vind zo’n dromen eng. Al is het totaal niet realistisch, het voelt wel zo. Gelukkig kunnen we ze de ochtend erna nog extra dikke knuffels geven!

  Like

 2. Tita zegt:

  Wat een griezelige droom. Ik heb soms ook vreemde dromen, maar ik doe nooit de moeite om uit te zoeken wat die betekenen. Ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik daar allemaal wel in geloof. Wel geloof ik dat die dromen soms iets te maken hebben met iets dat in je hoofd speelt overdag.

  Like

  • memyselfandwe zegt:

   Ik heb niets van Harry Potter gezien of gelezen en al zeker niks gelezen over stervende kindjes… Uitzoeken waarom ik dat droom, doe ik ook liever niet. Maar het is nu zo… Dan sta ik wel met dubbel zoveel plezier op ’s nachts om ’t wenend kind ne keer over zijn bolleke te wrijven…

   Like

 3. misssexandthecity zegt:

  Ik kan ook zo van die dromen hebben die je heel de dag van je melk houden en inderdaad waarom hé, wat wil je onderbewustzijn ermee zeggen?? Geen idee,…..in elk geval hopelijk slaap je deze nacht wel lekker!

  Like

  • memyselfandwe zegt:

   Oef. Ik ben al blij dat ik niet als enige zo’n akelige dromen heb. Daar ben je inderdaad heel de dag niet goed van, vannacht heb ik beter geslapen, op een paar lichamelijke ongemakken na zoals ne zeer pijnlijke rug. Ik denk ne kou ofzoiets. Straks naar de dokter.

   Like

 4. justm3 zegt:

  Amai, idd een bizarre droom! Ik heb onlangs ook een erg vreemde droom gehad, ik herinner hem niet meer, maar de dag nadat ik een rare droom heb gehad heb ik altijd minder energie dan anders. Door zo raar te dromen lijkt het wel dat mijn batterijen niet goed zijn opgeladen geraakt.

  Like

  • memyselfandwe zegt:

   Dat gevoel ken ik! Ik vergeet ze graag snel, zo’n dromen. Maar toch krijg ik ze niet helemaal van me los. Soms helpt opschrijven, omdat het dan minder ‘echt’ voelt en eerder een verhaaltje betreft, wat de dromen uiteindelijk ook zijn…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s