Liefste kleinste man

Gisteren hadden we weer controle bij de dokter. Omdat de eigenlijke dokter weggeroepen werd voor een spoedkeizersnede, werd je onderzocht door een assistente.

Op zich is daar helemaal niets mis mee. Integendeel. Ze nam veel meer tijd om alles goed te bekijken. Leuk zo!

Minder positief puntje… Ik ben al 10 kilo aangekomen en heb nog 11 weken te gaan. Ik zal maar beginnen met op mijn eten en drinken te letten zeker? Als ik mijn foto’s zie van tijdens ons wereldrecord ontbijt op bed, dan is een aangespoelde walrus er niets tegen! Je mama schaamt zich voor zichzelf en zou het liefst van al in een donker hoekje kruipen en zich niet meer laten zien tot ver na je geboorte. (Ahja, vanaf 1 maart 2015 ga ik sporten en op dieet. Ik wil er fabulous uitzien, en dat is met twintig kilo minder – exclusief zwangerschap.)

Om terug to the point te komen, lieve pruts, je stelt het prima! Je bovenlipje is mooi intact. Je niertjes zijn ook in orde. Dit wordt blijkbaar gecontroleerd omdat het bij jongetjes al eens durft gebeuren dat die opzwellen ofzoiets. Maar alles was dus prima in orde.

Je bewoog wel heel fel waardoor je moeilijk te vangen was. Je hartslag hebben we niet gehoord omdat je met je rug naar de dokter lag. Ze heeft je na lang zoeken toch kunnen meten. Volgens haar schattingen zou je nu 1 kg 307 wegen. Tegen je geboorte zou dat 3 kg 900 kunnen worden. Oh jee…

Ach lieve man. Je geboortekaartje is besteld, je doopsuikertjes liggen ook klaar om mee aan de slagte gaan (alleen nog wachten op de labeltjes).

De zolder krijgt ook stilaan vorm, maar is om eerlijk te zijn het laatste van mijn zorgen. Een onvoorziene kink in de kabel, die is er wel weer gekomen. Maar je bent nu al graag gezien en ik kijk uit naar je komst. Dat kamertje hoeft nog niet af te zijn. Je komt sowieso in een warm nest terecht.

Veel liefs en tot 18 januari.

Je mama.

15 gedachtes over “Liefste kleinste man

 1. trijnewijn zegt:

  ben ik echt de enige die dat echt niet zo veel vind? Ik was in totaal 18 à 19 kg bijgekomen bij mijn oudste en maar 12 bij mijn jongste. Nu de jongste 2.5 is, heb ik weer het gewicht van voor de zwangerschappen. Je ziet er erg zwanger uit, de walrus zie ik niet. Maar dat is makkelijker gezegd van mij dan gevoeld door jou, vermoed ik. Jammer, ik zou je zo graag laten kijken door mijn ogen. Zo lang je gezond eet kun je er niet te veel kwaad mee doen zeker?

  Like

 2. memyselfandwe zegt:

  Dank je, denk ik. De foto van de walrus heb ik er bewust niet opgezet…
  Nu moet ik wel bekennen dat er sowieso al twintig kilo te veel aan was, hoor. Sinds ik bij het Ventje ben. Dus sinds een jaar of zes. Ik voel mij daar niet goed bij! Maar vroeger dacht ik: “ach, ik ga toch zwanger worden en dus ook dikker, het kan geen kwaad;” maar hierna moet ik er iets aan doen!
  Ik hou jullie wel op de hoogte. 😉 🙂

  Like

 3. kakel zegt:

  Ik was 19 kilo aangekomen van Roos en was ze vier maanden later allemaal kwijt… Op het laatst voelde ik me ook een gestrande walvis. Roos woog ruim 4 kilo bij haar geboorte 🙂
  Ach, je kindje groeit goed. Iets mooiers kun je je niet wensen. En ik vind zwangere vrouwen prachtig!

  Geliked door 1 persoon

 4. misssexandthecity zegt:

  Ik ben hier dan toch de winnaar ik tikte af op +30kg 🙂 en na 5 maand alles kwijt, vanzelf,….dus ik zou me er niet teveel zorgen maken en anders is er nog altijd de WW :-), werkt geweldig!!! 18 januari het zal er supersnel zijn!!!

  Like

  • memyselfandwe zegt:

   Ik denk dat ik het eerst maar is op karakter ga proberen. In combinatie met sport. Zou normaal gezien al een wereld van verschil moeten maken, want vroeger had ik daar geen last mee/van…
   Jaja, 18 januari nadert met rasse schreden! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s